До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново

...
До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново
Коментари Харесай

Трафик улиците във Велико Търново са почистени, разпръснати са 160 тона противообледителна смес, сол и пясък

До асфалт са почистени главните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, по този начин също в кварталите и останалите региони, в това число и всички трасета, по които се движи публичният превоз. 160 тона примес от противообледителен материал, сол и пясък са разпръснати по първостепенната пътна мрежа в града. Третирането на улиците с инертни материали продължава, а поетапно снегопочистващата техника работи и по второстепенните улици.

Още от началото на снеговалежа рано тази заран са изкарани 20-е машини, с които се реализира снегопочистването на територията на Велико Търново. Временните усложнения в придвижването са породени от коли и камиони с гуми, несъответствуващи за метеорологичните условия. Основите трафик улици бяха почистени до асфалт в изискванията на продължаващи превалявания.

Община Велико Търново моли към великотърновци, при разчистване на колите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си по метод, по който да не затрудняват работата на снегорините. Съгласно Наредбата за запазване на околната среда притежателите, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.

90 чиновници на общинската компания „ Зелени системи “ са ангажирани с почистването на тротоарите, стълбищата, спирките, публичните пространства. За проходимостта на пешеходните алеи с максимален поток от хора, както и за почистване на входовете пред учебни заведения, детски градини, обществени центрове работят седем малогабаритни машини.

Жителите на Велико Търново и обитаемоте места могат да подават сигнали за нуждата от снегопочистване и предприемане на ограничения на телефон 062/619102.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР