До 50 000 търговци на дребно, всеки шести магазин за

...
До 50 000 търговци на дребно, всеки шести магазин за
Коментари Харесай

50 000 търговци на дребно в Германия пред фалит

До 50 000 търговци на дребно, всеки шести магазин за търговия на дребно в Германия, могат да банкрутират поради рецесията с ковид, разгласи ръководителят на Националната асоциация на търговците на дребно Щефан Гент пред вестниците на групата Funke Media, съобщи " Дойче веле ".

Гент сподели, че към този момент четири седмици магазините, които не продават храна, са затворени и вследствие на това са изгубени към 30 милиарда евро доходи, които магазините няма да съумеят да си ги върнат.

Въпреки че предходната седмица управляващите позволиха отварянето на по-малките магазини, Гент разяснява, че има малко клиенти.

Секторът губи близо 1 милиард евро дневно, сигнализира Гент.

Според него асоциацията има вяра, че до 50 000 търговци на дребно могат да банкрутират, тъй като мнозина не имат задоволително капитал, с цел да оцелеят, което най-вече се дължи на високите наеми. Асоциацията е пресметнала, че има към 300 000 магазина за дребна търговия в Германия.

Корпоративните наемодатели, съгласно Гент, като цяло не желаят да вършат отстъпки и отсрочвания, а когато се съгласят, постоянно желаят рента сред 5 и 9%.

Лидерът на асоциацията прикани за по-голям финансов пакет за подкрепяне на търговците на дребно или ще бъдат принудени да затворят магазините си.

Много продавачи на дребно към момента би трябвало да заплащат най-големия си разход - наем - макар че магазините са затворени. Опасяваме се, че след тази рецесия доста градски центрове няма да са същите и доста магазини ще липсват, счита Гент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР