До 5 дни се очаква Силистра да влезе в червената

...
До 5 дни се очаква Силистра да влезе в червената
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ–Силистра: До 5 дни се очаква да влезем в червената Covid зона

До 5 дни се чака Силистра да влезе в алената Covid  зона. Това предвижда шефът на Регионалната здравна ревизия в Силистра доктор Теодора Начева.

Това ще докара и до надграждане на към този момент подхванатите противоепидемични ограничения, които са в действие от през днешния ден, а точно вечерен час за учениците, при визити на игрални зали, кина и заведения за публично хранене и развлечения до 20:00 часа, в случай че нямат компаньон, както и възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия като фестивали и събори, даже и при съществуването на зелен документ.

" Възходяща е към момента посоката на развиване на пандемията ", разяснява доктор Начева.

Достигната е 14-дневна заболеваемост от 917 души на 100 000 население. От дейните 943 случая единствено 69 са приети в болница, а останалите са на домашно лекуване.

Леглата в лечебните заведения Силистра, Дулово и Тутракан са 136. От тях 10 са интензивни.

" При осъществени 510 инспекции за съблюдаване на противоепидемични ограничения от чиновници на общини, полиция, РЗИ, Агенция по храните и Инспекция по труда, няма формирани актове ", заяви още доктор Начева.

Отчита се спад в интензивността при имунизация против Covid-19, както и слаб интерес за слагане на педиатричната ваксина на Pfizer.

До момента 19 са имунизираните деца на възраст от 5 до 11 години. 6 от тях са със приключен имунизационен курс.

От РЗИ имат подготвеност да изпратят мобилни екипи при съществуване на задоволителен брой деца в други обитаеми места от района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР