До 48 часа Иран може да започне война срещу САЩ.

...
До 48 часа Иран може да започне война срещу САЩ.
Коментари Харесай

Иран може да нападне САЩ до 48 часа, замесват и Русия

До 48 часа Иран може да стартира война против Съединени американски щати. Това оповестяват източници от Пентагона, които се базират на разследваща информация от последната нощ. Припомнят се вчерашните заявки на президента на Иран Хасан Рухани и министъра на защитата Амир Хатани, че против Съединените щати ще бъде нанесен „ пагубен удар “ поради гибелта на третия по значимост човек в страната ген. Касем Сюлеймани, началник на специфичното елитно поделение „ Кудс “.
„ Великата иранска нация и други свободолюбиви страни в района ще отмъстят на Съединени американски щати за тяхното ужасно закононарушение “, съобщи на собствен ред Върховният лидер на Иран Али Хаменей.

Информация за огромна заплаха от война оповестява и израелската работа МОСАД. В тази връзка държавното управление разгласи нараснала бойна подготвеност на израелската войска.

Израел чака провокативни дейности от страна на Ливан, Сирия и Сектора Газа.

В нараснала бойна подготвеност са приведени и армейските елементи на Съединени американски щати. Военно-въздушните сили са подготвени да извършват бойни задания в региона на Иран.

Стана известно още, че Американският конгрес не е бил известен за интервенцията, при която бе погубен ген. Сюлеймани, 48 часа преди провеждането, както планува практиката. Президентът Доналд Тръмп и Генералния щаб изясняват това с това, че е трябвало тайната да се резервира в доста стеснен кръг.

В оскъдните информации за готвен ответен удар на Иран против Съединени американски щати бе забъркана и Русия. Аргументите са, че убитият военачалник Сюлеймани е индивидът, който е убедил Кремъл да вкара войски в Сирия и да стартира военни интервенции там. Още през 2015 година организация Ройтерс оповестява, че „ проектант “ на съветските въздушни удари в Сирия е точно военачалник Касем Сюлеймани. През 2015 и 2016 година ген. Сюлеймани е посетил 4 пъти Москва. Говори се, че в Кремъл е разговарял персонално с президента Путин, пред който е изложил своите проекти за опазване режима на Асад в Сирия и по какъв начин да бъдат изтласкани американските воски от района.

Името на Касем Сюлеймани е включено в черния лист на Организация на обединените нации от 15 високопоставени военни и политически дейци на Иран, на които е неразрешено да напущат страната поради присъединяване им в създаването на иранската нуклеарна стратегия. Очевидно генералът не се е съобразявал с тази възбрана, означават военни източници на Съединени американски щати.

От своя страна Москва е декларирала в тази връзка, че офанзивите против Сюлеймани са опит да се хвърли леке върху името на Русия.

Не е ясно дали сега Техеран се поучава с Москва по какъв начин „ да накаже “ Съединени американски щати.

Военни анализатори считат, че Техеран единствено плаши Съединени американски щати, само че в действителност ударът против ген. Сюлеймани е посочил, че американските военни и специфични елементи са в положение да локализират и унищожат всяка цел в Иран, в това число най-висшите управници на страната. Смъртта на Сюлеймани е явен знак за това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР