До 31 август се удължава срокът за кандидатстване за по

...
До 31 август се удължава срокът за кандидатстване за по
Коментари Харесай

До края на август ще има безлихвени заеми за бизнеса

До 31 август се удължава срокът за кандидатстване за по програмата на държавното управление в помощ на дребния и междинния бизнес, потърпевш от COVID-19. Това решение е взел кабинетът на постоянното си съвещание в сряда. Това е крайната дата за кандидатстване, в случай че дотоггава не са изчерпани гаранционните предели за финансиране от страна на банките - сътрудници по нея, предава.

Решението е подбудено от това, че пет от комерсиалните банки, които са сключили финансови съглашения с ББР, към момента финансират по програмата. Съдейки по темпа им, в случай че не се удължи срокът за кандидатстване по нея, ще остане свободен неизползван гаранционен предел, изясняват от държавната пресслужба. Банките, които първоначално бяха оповестени като сътрудници, в действителност са шест - Банка ДСК, ПИБ, Райфайзенбанк, Пощенска банка, ОББ и Токуда банк.
 Кирил Петков: С Николай Василев имаме разнообразни визии за финансите на страната Кирил Петков: С Николай Василев имаме разнообразни визии за финансите на страната
" Говорихме с Николай Василев. Имаме разлики по какъв начин би трябвало да се развиват финансите и стопанската система, изключително финансите “. Това разгласи в...

Със същото решение осъществяването на мярката се разпорежда на Българската банка за развиване. На процедура това няма да промени работата по програмата. Кредитите ще бъдат обезпечени от ББР, само че освен - взети са средства от разнообразни източници, измежду които Фонда на фондовете и Европейска банка за възстановяване и развитие.

Междувременно държавното управление е одобрило план за меморандум за съгласие сред България и “Некст.е.ГО България ” АД - компанията, която ще създава електрически коли у нас. Той е за осъществяване на предпочитан капиталов план “Изграждане и ръководство на новаторски цех за произвеждане на електрически коли е.GO в гр. Ловеч ” и установяване на междуведомствена работна група за обезпечаване на институционална поддръжка при осъществяването на плана. Припомня се, че размерът на инвестицията като дълготрайни материални и нематериални активи възлиза общо на 280 млн. лева А предстоящият брой новооткрити работни места, директно свързани с плана, ще бъде минимум 365 в тригодишния интервал на осъществяване на плана. Договорът за построяването на фабриката за електрически коли с немската компания Next.e.GO беше подписан предходната седмица от икономическия министър Кирил Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР