До 30 юни е удължен срокът за деклариране и плащане

...
До 30 юни е удължен срокът за деклариране и плащане
Коментари Харесай

Срокът за деклариране и плащане на корпоративния данък е удължен

До 30 юни е продължен срокът за обявление и заплащане на корпоративния налог, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, налога върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и на налога върху активността от опериране на кораби, съобщи Нова тв.

До момента са подадени над 200 000 заявления за облагане с корпоративен налог, всички по електронен път.

През 2020 година задължените лица по Закона за корпоративното подоходно облагане вършат предплатени вноски на база прогнозната данъчна облага за тази година. Ако сдружението към този момент е подало годишната си данъчна декларация за 2019 година, може да направи промяна в размера на предплатените вноски до 15 април.

Ако годишната декларация не е подадена до 15 април, тя би трябвало да се подаде до тази дата, като се попълни единствено частта от нея, в която се заявяват предплатените вноски за 2020 година Корекции на размера на по този начин заявените предплатени вноски се вършат с декларацията по член 88 от ЗКПО.

Лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, също заявяват приходите и разноските си за 2019 година до 30 юни, като предплатените вноски за 2020 година се вършат по метода, разказан за задължените по закона лица, единствено че за тях срокът е 30 април 2020 година Когато тези лица са придобили и други приходи като физически лица (например приход от наем или хонорар) срокът за декларирането на тези приходи е до 30 април.

Декларирането на приходите, които се таксуват с налог върху общата годишна данъчна основа и финален налог за приходи от чужбина от физическите лица, би трябвало да стане до края на април, същият е и срокът за внасяне на тези налози, припомнят от Национална агенция за приходите.

Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на  https://inetdec.nra.bg/  с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР