До 30 септември се подоват оферти за изработване на технически

...
До 30 септември се подоват оферти за изработване на технически
Коментари Харесай

До 30 септември се подават оферти за проектиране на ремонта на 13 км от Върбишкия проход

До 30 септември се подоват предложения за разработване на механически план за главен ремонт на близо 42 км пътища в област Шумен. Областното пътно ръководство на Агенция " Пътна инфраструктура " в Шумен към този момент разгласи социална поръчка.

Тя е разграничена в три обособени позиции. В едната позиция е проектирането на главния ремонт на 13.4 км от първокласния път I-7 Силистра - Дулово - Шумен - Върбица - Ямбол - Лесово, в сектора от хижа „ Върбишки проход “ до границата с област Бургас при билото на прохода. Участъкът от първокласния път е затворен за придвижване повече от 10 години. В правата има деформации, мрежовидни пукнатини, улягания за местен ремонт, свлечени банкети и габиони, запълнени земни окопи. При 182-ри км е записано свлачище. Прогнозната стойност на поръчката за планиране е 268 000 лева без Данък добавена стойност.

В другата обособена позиция е проектирането на главния ремонт на 10.7 км от третокласния път ІІІ-2007 Каспичан - Плиска - Златна равнища /от км 0+000 до км 10+747/. Отсечката е съществена пътна връзка за обитаемоте места в община Каспичан и свързва първокласния път I-2 Русе – Разград – Шумен – Варна с път ІІІ-7003 Избул – Златна равнища – Царев брод – Шумен и от там по път с I-7, област Силистра. Участъкът е в доста неприятно експлоатационно положение с голям брой нарушавания по пътната настилка, улягания, деформации и т. н. Индикативната стойност на поръчката е 214 940 лева без Данък добавена стойност.

В идната обособена позиция е проектирането на ремонта на 17.7 км на път ІІІ-731 Радко Димитриево – Друмево – Черноок. Третокласното трасе свързва път II-73 Шумен – Карнобат през Ришкия проход и път III-208 Провадия – Дългопол към Айтоския проход. Участъкът е в неприятно експлоатационно положение с голям брой нарушавания по пътната настилка, улягания и с проявени свлачища и срутища. Индикативната стойност на поръчката е 360 000 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за осъществяване на проектантските работи за всяка една от обособените позиции е 60 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закона за публичните поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия.

 

Върбишкият проход  

е планински проход (седловина) сред Котленска планина на запад и Върбишката планина на изток (части от Източна Стара Планина), в Община Върбица, област Шумен и Община Сунгурларе, Област Бургас.

Дължината на прохода е 28.7 км, а надморската височина на седловината - 891 метра.

През прохода минава сектор (от км 176.8 до км 205.5) от първокласния Републикански път I-7 Силистра - Шумен - Ямбол - Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово - Хамзабейли. Пътят през прохода е стеснен, с огромни наклони, остри завои и мощно развалена (на места унищожена) асфалтова настилка и е публично затворен от Агенция " Пътна инфраструктура " целогодишно.

Западно от прохода в Котленската планина се намира пещерата " Леденицата ".

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР