До 3 седмици ще бъдат изпълнени краткосрочни мерки за повишаване

...
До 3 седмици ще бъдат изпълнени краткосрочни мерки за повишаване
Коментари Харесай

Повишават безопасността на движението по пътя София-Самоков

До 3 седмици ще бъдат изпълнени краткосрочни ограничения за повишение сигурността на придвижване по пътя София - Самоков. Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Ясен Йорданов разиска ограниченията, които ще се подхващат с кметовете на Панчарево, Кокаляне, Бистрица и поданици на обитаемоте места.

Припомняме, че програмата на АПИ планува главен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец. До два месеца следва да бъде оповестена публичната поръчка на инженеринг - разработване на механически план и осъществяването на нужните строително-монтажни работи. По този метод през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на строителния контрол, да се сключат договорите с определените реализатори и през 2024 година при подготвен план и издадено позволение за градеж ще може да започва главният ремонт на трасето. Проектът ще бъде съгласуван и със Столична община с оглед установяване на местата на спирките на градския превоз.

До започването на ремонта на правата ще се приложат краткосрочни ограничения за повишение сигурността на придвижване. В идната седмица специалистите по пътна сигурност в организацията и Областно пътно ръководство - София ще създадат оглед на трасето, с цел да се уточни къде би могло да се слагат спомагателни пътни знаци, указващи секторите, в които водачите могат да подхващат изпреварване. Ще се прегледа и опцията за монтирането на разграничителни колчета там, където заплахата от случай при неспазване разпоредбите за придвижване е максимален. Предстои и възобновяване на маркировката и унищожаване на избуялата крайпътна растителност за по-добра видимост за водачите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР