До 21 юли 2023 г. земеделските стопани да могат да

...
До 21 юли 2023 г. земеделските стопани да могат да
Коментари Харесай

Земеделското министерство готви по-голям срок за подаване на документи за подпомагане

До 21 юли 2023 година земеделските стопани да могат да подават заявки за подкрепяне по Кампанията за директни заплащания и да вършат редакции по към този момент подадените заявки, се планува с предлагането за изменение на Наредба № 4 от 2023 година, оповестена за публично разискване.

Целта на предлагането е да се даде опция за кандидатстване на стопани, които да имат и по-голям избор на интервенции за поддръжка. По този метод се дава и задоволително време за запознаване с новите условия и метода на използване им.

Сред претекстовете на министерството за удължение на периода е, че директните заплащания, които са част от Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за 2023-2027 година се ползват за първа година и е належащо да се даде на производителите повече време, с цел да се срещнат с тях.

Нормативната уредба, с която се уредени условията, на които ще би трябвало да дават отговор са – Наредбата за изискванията и реда за използване на интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните и Наредбата за изискванията и реда за използване на интервенциите „ Биологично растениевъдство “ и „ Биологично пчеларство “, включени в Стратегическия проект.

Всички заинтригуваните страни могат за изразят своите мнения по  оповестения план на изменение на наредбата на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните и на Портала за публични съвещания в срок  до 26 юни 2023 г.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР