До 2025 г. половина от всички работни места ще изискват

...
До 2025 г. половина от всички работни места ще изискват
Коментари Харесай

До 2025 г. половината от всички работни места ще изискват висше образование

До 2025 година половина от всички работни места ще изискват висше обучение. Европа се нуждае от висококвалифицирани фрагменти, които могат да развият съвременни технологии. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев пред студенти от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий” – филиал Враца в границите на обществената лекция „ Европейски вероятности – обучение 2030”.

„ За страдание, към един на всеки пет младежи в Европейски Съюз не доближава базово равнище, на което е в положение да се оправя със задания и да си откри работа. По данни на Програмата за интернационално оценяване на учениците (PISA) страните членки са се отдалечили от ден на ден от критериите за съществени умения”, показа Уручев и посочи обстоятелството, че европейците не попадат в челните ранглисти по обучение, а тях ги заемат страни от Източна Азия.

Евродепутатът акцентира и нуждата от цифрови и предприемачески умения.

„ До 2030 година 90 % от работните места ще изискват известно равнище на цифрови умения. Към момента единствено 56 % от европейците имат съществени цифрови умения, 44% са отвън този цифров свят. Това се отразява на тяхната работа, приходи и в обществената сфера. Ето за какво би трябвало да се преподават цифрови умения на младите хора”, бе безапелационен Уручев. По думите му всеки има собствен капацитет, а учителят има за задача да развие този капацитет.

Уручев показа няколко инструмента за самокритика и общоевропейски платформи, измежду които е-Twinning, SELFIE, като насърчи присъстващите да вземат участие в тях оптимално, с цел да се срещнат с най-хубавите практики, достиженията и пътя, по който са реализирани. В тази връзка българският евродепутат посочи ролята на Европейския съюз, който предлага финансова и техническа помощ посредством Еразъм +, чийто бюджет е подсилен за новия финансов интервал, посредством европейските структурни и капиталови фондове, за научни проучвания и не на последно място, действителни разбори по отношение на актуалните потребности. Уручев бе безапелационен, че е нужна обща политика в бранш обучение.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР