До 1997 година си избирахме БСП да управлява, което означаваше,

...
До 1997 година си избирахме БСП да управлява, което означаваше,
Коментари Харесай

Румен Христов: Отиваме на избори! Не е възможен кабинет с трети мандат без участие на ГЕРБ/СДС и ПП

До 1997 година си избирахме Българска социалистическа партия да ръководи, което означаваше, че се стопират всевъзможни промени и демократизация на България. Ние започнахме същинските промени след 10 януари 1997 година. За страдание към момента децата и внуците на алените олигарски дърпат конците в страната. Необходима е и конституционна промяна. В Конституцията има доста хубави неща, само че има и доста неща, които би трябвало да се трансформират.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Прокуратурата би трябвало да си остане в правосъдната власт, както е в сегашната Конституция. Няма потребност да подчиняваме прокуратурата на изпълнителната власт. Това няма да е добре за България ",категоричен е той.

 

Румен Христов комемнтира и актуалната политическа конюнктура: " Не мисля, че ще има триумф основаване на държавно управление с третия мандат. Няма по какъв начин да се сформира държавно управление без присъединяване на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната ". Натрупа се конфронтация сред тези два субекта в последните 6-7 месеца. Смятам, че вървим към избори. Не е хубаво да се върви толкоз постоянно на избори, само че въпреки всичко дано още веднъж да попитаме българските гласоподаватели по какъв начин виждат те обстановката и какво е тяхното мнение по въпроса. Така е демократично. Народът ще се произнесе и може да пренареди картинката, като даде късмет на някой да ръководи със устойчиво болшинство ", разяснява Христов политическата обстановка сега.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР