До 100 ще достигат компаниите, хакнати и рекетирани от ТАД

...
До 100 ще достигат компаниите, хакнати и рекетирани от ТАД
Коментари Харесай

Шефът на Киберсигурност с ексклузивни новини по случая ТАД груп

До 100 ще доближават фирмите, хакнати и рекетирани от „ ТАД груп “. Това стана ясно от коментара на шефа на отдел „ Киберсигурност “ към ГДБОП Явор Колев пред Канал 3.

``
реклама

Явор Колев посочи, че в този момент се разпитват представители на фирмите, които са станали жертва на ТАД и чиито осведомителни масиви са били пробити. По думите му става дума за частни сдружения, които попадат в топ 100 на българската стопанска система. Сред тях имало застрахователни компании, такива от ИТ бранша, от производството и други.

Колев посочи, че до момента са били разпитани представители на 50 компании, а тази седмица ще бъдат разпитани още 8. Но броят на всички наранени от компании ще доближи 100. По думите му всички те са дейно източвани, като те не са предоставяли непринудено свои база данни на ТАД.

Проф. Михаил Константинов от „ Информационно обслужване “ пък разяснява, че би трябвало да се намерения за замяна в къси периоди на хардуера, защото по места се работи с доста остарели компютри. Иначе двамата дадоха да се разбере, че ще работят за законодателни промени по отношение на киберпрестъпленията.

По думите на Колев такива закононарушения няма по какъв начин да се глобяват единствено с санкция или няколко месеца затвор, изключително в случай че заплашват сигурността на страната или данните на милиони българи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР