До 10 000 евро първа помощ за жилище, субсидия за

...
До 10 000 евро първа помощ за жилище, субсидия за
Коментари Харесай

Гърция обяви 13 мерки в подкрепа на пострадалите от пожарите

До 10 000 евро първа помощ за жилище, дотация за наем до 500 евро, а до 6000 компенсацията за жилищни здания
Тринадесет ограничения в поддръжка на засегнатите от пожар жители и предприятия, както и общините, разгласи в петък сутринта Министерството на климатичните рецесии и гражданската отбрана в границите на съдействие с всички участващи министерства.

Мерките включват първа помощ за жилищна помощ до 10 000 евро, дотация за наем, до 500 евро, обезщетение до 6 000 евро за унищожени домашен уреди и други

Платформата arogi.gov.gr ще бъде задействана в идващите дни, с цел да могат потърпевши от пожара жители и наранени компании да подадат заявление за жилищна помощ, която ще бъде изплатена след нужните инспекции. 

След привършване на огледите от службите на Генералния секретариат за възобновяване след естествени бедствия и държавна помощ, засегнатите региони ще бъдат демаркирани и ще бъде отпусната жилищна помощ за ремонт/реконструкция на постройките. Жилищната помощ се състои от безвъзмездна държавна помощ (80%) и безлихвен заем (20%) с гаранция от гръцката страна и ще се дава на притежатели на засегнатите здания до оптимален предел от 150 кв.м. от площите на парцелите им, за тяхното възобновяване.

Отпуска се дотация за наем или общуване за покриване на разноските за краткотрайно жилище на непрекъснатите поданици, чиито домове са наранени от пожарите, като размерът варира от 300 до 500 евро според от параметрите.

Чрез платформата arogi.gov.gr се дава първа помощ за справяне с вреди, на наранени предприятия и организации с нестопанска цел, според от равнището на вредите. Размерът на оказаната първа помощ е 2000 евро за междинен обсег и 4000 евро за огромен обсег на вредите на имуществото.

Планира се финансова поддръжка в размер на 600 евро за всяко домакинство, чието главно жилище е наранено, за покриване на съществени потребности, надлежно увеличена за многодетни фамилии и хора със специфични потребности, както и финансова поддръжка до 6 000 евро на домакинство за ремонт или замяна на домашен уреди в главното наранено жилище.

Сградите и съответстващия им имот, които се намират в засегнатите региони ще бъдат освободени от заможен налог (ENFIA) за интервал от три години, при изискване че през това време собствеността или вещното право върху парцела принадлежи на данъкоплатеца за тази година.

Предприятията, намиращи се в наранени от пожарите региони, могат да се включат в развой на контролиране и прекъсване на осигурителните вноски и осигурителни отговорности за шест месеца.

Създава се специфична скица за подкрепяне на заетостта за предприятията, наранени от пожарите, с опция за преустановяване на трудовите контракти и разпределяне на надбавка в размер на 534 евро на чиновниците за едно тримесечие. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР