До 1 юли няма никаква причина да има промени в

...
До 1 юли няма никаква причина да има промени в
Коментари Харесай

Васил Начев, енергиен експерт: След падането на мораториума няма да има ръст на тока до 1 юли

" До 1 юли няма никаква причина да има промени в цените на тока, след рухването на мораториума. Крайният консуматор е на контролирания пазар и не може всеки ден да се трансформира цената. Няма причина за безпокойствие. България не е подвластна от природния газ ".

Това съобщи за " Офанзива " по Вова нюз Васил Начев, енергиен специалист.

По думите му спекулата с високите цени на горивата е интензивно мероприятие. " Задължително е да се санкционира, с цел да се покаже, че имаме страна. Има две хипотези - беше проведено обикновено, тъй като толкоз си могат или с цел да покажат, че могат да си вършат каквото си желаят. То е подготвяно преди този момент ", изясни той нервността с цената на горивата по бензиностанциите в сряда вечерта.

Според него, в случай че на 100% спрат доставките на съветски газ, се отваря прозорец от 62 милиарда куб. м след обезщетенията, 70 милиарда може да се компенсира с полутечен газ. Сред аргументите за растеж в цената на горивата са оперативните разноски и цената на акциза, само че веригата се къса при доставките. " Дизелът в Румъния е 3-4 стотинки по-скъп, а акцизът е с 30 по-висок в сравнение с у нас. Тези 27 стотинки някъде потъват. Може да е сред производител и доставки ", допусна специалистът.

По думите му се търсят благоприятни условия за отбягване на цялостно прекъсване на доставките от Русия. " Цената на съветския петрол пада стремглаво, тъй като никой не желае да купува. Търсят се разновидности за отплата, пазарът да реагира без него. Около 60 млн. барела ще бъдат отпуснати от запасите, с цел да се покрие потреблението на Европа от съветски петрол ", показа Начев. И посочи, че " Булгартрансгаз " е постъпила вярно с " виртуалното нагнетяване " на хранилището в Чирен. То е цялостно на 20%.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР