ДНК тест открива 18 ракови заболявания в ранен стадий.Учени от

...
ДНК тест открива 18 ракови заболявания в ранен стадий.Учени от
Коментари Харесай

ДНК тест открива 18 ракови заболявания в ранен стадий

ДНК тест открива 18 ракови болести в ранен етап.Учени от Съединени американски щати създадоха ДНК тест, който открива 18 разнообразни типа рак на ранен стадий във всички съществени органи на човешкото тяло. Новите открития могат да проправят пътя за създаването на ново потомство диагностични проби, споделят откривателите.

Тестът, който мери характерни протеини, открити в кръвта

може да помогне за идентифициране на разликите, свързани с пола, в това число разликите в болестта сред мъжете и дамите във връзка с възрастта на началото, типовете рак и генетичните промени, отбелязва изследването.

За да проучат евентуалната приложимост на плазмени протеини — в това число тези, които понастоящем едвам се откриват — като биологични сигнатури на орган-специфични солидни тумори, откривателите събират плазмени проби от 440 души, диагностицирани с 18 разнообразни типа рак, както и 44 здрави контроли кръводарители. След това те мерят повече от 3000 протеина, тясно свързани с химическите пътища на рака във всяка проба, употребявайки технология, която развива антитела и статистически логаритъм в двуетапен развой.

Първият стадий включва разкриване на биологичната сигнатура на всеки рак

до момента в който вторият включва установяване на тъканта на генезис и подвидовете на рака – дребноклетъчен и недребноклетъчен рак на белия дроб, да вземем за пример. Панел от 10 характерни за пола протеини, диференциално експресирани сред плазмени проби, беше получен посредством развой на блокиране.

„ Това изобретение може да промени насоките за скрининг, трансформирайки този плазмен тест в общоприета част от рутинния скрининг “, пишат откривателите.

„ На стадий I (най-ранният етап на рак) и със специфика от 99%, нашите панели съумяха да разпознават 93% от раковите болести при мъжете и 84% от раковите болести при дамите. Нашите характерни за пола локализационни панели се състояха от 150 протеина и съумяха да разпознават тъканта на произхода на множеството ракови болести допълнително от 80% от случаите “, споделиха създателите на проучването.

Анализът на плазмените протеини също сподели, че съвсем всички участват в доста ниски равнища

Това демонстрира значимостта на ниско равнище на протеини за разкриване на предракови и ранни стадии на болестта, преди туморът да аргументи обилни вреди, сподели екипът.

Той обаче добави, че техният релативно дребен размер на извадката значи, че са нужни спомагателни изследвания в по-големи групи от хора.

доктор Мангеш Торат от Центъра за предварителна защита на рака към Института за превантивна медицина Wolfson, който не е взел участие в изследването, сподели, че остават въпроси по отношение на теста и че са нужни спомагателни проучвания.

 

Източник: / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР