Дни след рождения ден на Дан Колов, една съвременна лична

...
Дни след рождения ден на Дан Колов, една съвременна лична
Коментари Харесай

Новият Дан Колов е шампион на 4 страни и 2 острова, а борбата е покрай работата

Дни след рождения ден на Дан Колов, една модерна персонална история мощно прилича ориста на легендата. Иван Енчев отпътува за Северна Ирландия, с цел да работи, също като митичния герой в тежката промишленост, а около това, отново също като сина на малко селце в Балкана, тренира за форма, като на смешка се явява на тамошното състезание, след което не стопира да печели трофеи навсякъде, ето по какъв начин:

- Как стартира Вашата история? 
- През април 2021 година, когато бяхме в поредност локдауни поради ковид, а аз учех в НСА, взех решение да отида и да поработя в Северна Ирландия, където имам родственици. За да не е единствено тежката работа по правенето на бетонови тръби, потърсих клуб за битка в близост, с цел да могжа да подкрепям форма с тренировки. Свързах се, оказа се, че е на 15 км в Ървинстоун, споделиха " заповядай ". Отидох, направихме взаимна подготовка. Започнах да минавам всеки ден. Попитах дали, в случай че стана първенец за ERNE, ще ме освободят от такси, дадоха ми тази привилегия. След 2-3 месеца в клуба, излязох от негово име на Irish Open - шампионата на двете Ирландии. Бяхме участници от 7-8 страни. Имах 5 мача - като на огромно състезание. Спечелих всичките, без да дам точка. Веднага ме подложиха на допинг тест, който се проточи и не можах да се кача на стълбичката, та се наложи родственик да вземе златния орден вместо мен. Потърсиха ме от други клубове, само че аз продължих за моя, като си направих баланс на работа и спорт. През пролетта на 2022 година се явих и на британското състезание в Нотингам. И още веднъж победих всички, без да дам точка. А имаше двама доста положителни иранци. Единия го срещнах на полуфинал, а той е първенец и в моята категория 79 кг, и в горната, бил е национал на родината си, трети на азиатските игри, които са доста мощни. Пукнах му главата в битката. На финала бях с другия иранец, надделях го с механически туш 10:0 още в първата част. Наградиха ме за най-хубав герой на цялото британско състезание. След два месеца към този момент бяха на шампионата на Англия в Манчестър. Иранецът с пукнатата глава от британското състезание поради мен се беше качил в горната категория. Пак взех всички срещи с механически тушове. Имаше и отборно съревнование на Англия по страни: Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, която представлявах, само че в олимпийските категории, тъй че въпреки и по-лек, трябваше да се кача на 86 кг и отново завоювах, макар че другите момчета бяха много по-тежки и по-нацепени от мен. Дадох единствено точка в първата среща. Тази година станах първенец и на откритото състезание на Финландия, където имаше представители на 20 страни, общо над 750 борци. Пак тази година на Айриш Оупън първо надделях кубинец и ирландец с механически тушове, на финала срещнах молдовец. Извикаха ме доста бързо - десетина минути след полуфинала, не бях доста квалифициран за това, едвам не изтървах срещата. Много бързо ми повече с 8 точки, върнах една, активизирах се и още веднъж взех победа с механически туш 18:8.

- Каква поредна купа следва?
- На 12 февруари съм на откритото състезание на Швеция, нека да печеля и него.

- А на България?
- Обимслял съм да се пусна и в България, само че би трябвало доста хубава подготовка и надали ще съумея още за 5 януари, когато е държавното състезание. Прибрал съм се за празниците, би трябвало да видя околните си, а не да се забия отново в залата. Ще виждам сигурно конкуренцията в Стара Загора.

- Извън състазанията и празниците, планирате ли да се върнете в България?
- Да, един ден възнамерявам. Сега съм надалеч с персонални претекстове и проекти. Но считам да се върна, може и в границите на година. Преди това, лятото считам да се опитвам в ММА. Аз от дълго време съм подготвен, само че към този момент в Ирландия никой не се престрашава да излезе против мен. Моят треньор води в клуба и заниманията по ММА, има първенци. Аз им оказвам помощ в борческата част, те - за страйкинга. Мисля, че през юни ще дебютирам във Виртус - северноирландската верига. 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР