Дни след Коледа, на 28-ми декември, от 18:00 и 20:00

...
Дни след Коледа, на 28-ми декември, от 18:00 и 20:00
Коментари Харесай

ЛЮБОВ на маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева с магични коледни концерти във Варна


Дни след Коледа, на 28-ми декември, от 18:00 и 20:00 часа на превъзходната сцена на Опера Варна, феновете на класическата музика ще могат да се допрян до коледния концерт - театър ЛЮБОВ в една магична вечер, основана от креативното дуо на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и диригента маестро Йордан Камджалов, който ще застане отпред на Варненската Филхармония.

Публиката ще има опцията да се наслаждения на изумителните млади създатели - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев “ и „ Йордан Камджалов “: Мария Славова – сопран, Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров-Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба и Сион Найман – виолончело. Всички те са измежду най-изявените и даровити млади музиканти в региона си в света и са печелили редица елитни интернационалните състезания и оценки. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади гении в България - Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “. В началото на тази година четиримата инструменталисти получиха следващото самопризнание - номинацията за „ Млад музикант на годината 2020 “ на предаването „ Алегро Виваче “ на БНР. А персоналните им достижения и награди на международната сцена са удивителни!

Под диригентството на забележителния маестро Йордан Камджалов, в духа на Коледата, Варненската филхармония ще извърши класики на Йохан Щраус и Пучини. Благодарение на истинската идея публиката във Варна, ще има опцията да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в осъществяване на маримба, чело, китара и цигулка.

Обявен за един от тримата топ диригенти на своето потомство, маестро Камджалов, се отличава със удивително театрално и музикално наличие, дълбочина и мощ на внушението. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева - основател и подстрекател на Фондация „ Стоян Камбарев “.

Кинозвездата с впечатляваща интернационална кариера ще се завърне от Лондон, с цел да стъпи на сцената на родния си град с този трогателен театър. Освен режисьор на плана, Деси ще вземе и особено присъединяване в него, като потопи публиката в магията на любовта, посредством определени поетични мисли и стихове от международната съкровищница.

ЛЮБОВ към този момент сложи началото на серия от взаимни креативен и духовни пътувания на двамата изявени родни актьори. През февруари, бе премиерата на този прелестен арт план с 4 спектакъла в зала България и Плевен. Билетите свършиха за броени дни, освен това в разгара на пандемията, като триумфът на концерта бе незабравим. Специално за гостуването си във Варна спектакълът ще бъде обогатен с нови музикални и образни коледни изненади. Очакванията на уредниците от Варненската Опера за коледното издание на ЛЮБОВ е да повтори февруарския възторг, защото билетите за спектакъла от 18.00 часа към този момент са напълно изчерпани, а броени билети останаха за втория концерт от 20.00 часа.

Официален сътрудник на ЛЮБОВ е БАТ - България, който паралелно със обществено виновните си начинания, за поощряване развиването на културното благосъстояние на страната, застава и зад стойностни културни планове на българското изкуство.

Екипът на музикалния театър благодари и за другарската поддръжка на IDEAcomm, както и на Bridal Fashion за изящните дизайнерски костюми.

Вижте критика за ЛЮБОВ тук:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР