Дни преди 20-та годишнина от нахлуването на САЩ в Ирак,

...
Дни преди 20-та годишнина от нахлуването на САЩ в Ирак,
Коментари Харесай

Mинистърът на отбраната на САЩ пристигна изненадващо в Ирак

Дни преди 20-та годишнина от нахлуването на Съединени американски щати в Ирак, американският министър на защитата Лойд Остин дойде на ненадейно посещаване в страната. Остин акцентира, че съществена задача е цялостното заличаване на „ Ислямска страна “ и добави, че Белият дом ще продължи съдействието с иракските управляващи.

 
Само преди няколко години Ислямска страна вилнееше из Ирак, тероризираше жителите и заплашваше стабилността на целия район. В отговор, Съединени американски щати образуваха коалиция от 80 страни и ние се отзовахме на апела на иракското държавно управление да работим един до друг за успеха над над терористичния зложелател.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

Остин също по този начин съобщи, че американските сили са подготвени да останат в Ирак при възможна покана от страна на държавното управление, като добави, че тези сили имат небойна и консултативна роля в поддръжка на " водената от Ирак битка против тероризма ".

 
Говорихме и за дълготрайната ни визия за партньорството ни във връзка с защитата в Ирак, което има за цел да изкорени ИДИЛ. Вярваме, че по-добрата интеграция на Ирак в района ще докара до повече непоклатимост, сигурност и разцвет.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

На 19 март 2003 година Започва американската инвазия в Ирак по въздух, ден по-късно и по суша. Причината, която беше посочена от Белия дом е притежанието на химическо оръжие за всеобщо заличаване от режима на Саддам Хюсеин. В последна сметка водачът е свален, само че въпросните химически оръжия не са открити.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР