Дневници на бившия палестински лидер Ясер Арафат разкриват тайно споразумение

...
Дневници на бившия палестински лидер Ясер Арафат разкриват тайно споразумение
Коментари Харесай

Бившият палестински лидер Ясер Арафат сключил пакт с Италия за ненападение

Дневници на някогашния палестински водач Ясер Арафат разкриват скрито съглашение за защита на Италия от набези , проведени от палестински терористи.

Това написа италианското списание L " Espresso, което разгласява част от информацията, съобщи " Таймс оф Израел ".

 Разпоредили на армията на Израел да смъква пътнически самолети, с цел да бъде погубен Ясер Арафат
Разпоредили на армията на Израел да смъква пътнически самолети, с цел да бъде погубен Ясер Арафат

Това се твърди в нова книга

Арафат също е писал в дневниците си по отношение на другарството си с дългогодишния кубински водач Фидел Кастро, по отношение на неистина, с цел да помогне на някогашния министър председател на Италия Силвио Берлускони за отбягване на обвинявания в машинация и други.

19-те тома дневници на Арафат, дълготраен началник на Организацията за избавление на Палестина (ООП), който умря през 2004 година, са поверени на попечители в Люксембург , само че неотдавна са продадени на френска фондация, с цел да могат да бъдат проучени. Но за първи път информацията е обществено огласена.

Дневниците удостоверяват дългогодишна непотвърдена информация, че италианските управляващи са сключили пакт за ненападение с ООП . През 1985 година италианските управляващи разрешиха на терористи да избягат след отвличането на кораба Achille Lauro.

Според информацията в дневниците тогавашният външен министър Джулио Андреоти разрешил на нападателите да избегнат изгонването им в Съединени американски щати и да избягат от Рим в Югославия.

Около 10 година по-рано палестинците и италианските управляващи сключили съглашение, съгласно което палестинците обещавали да не правят набези на територията на Италия , а също по този начин палестинските терористи свободно да се движат на италианска земя.

" Италия е палестинският бряг на Средиземно море ", написа Арафат.

Сделката беше разкрита от някогашния италиански президент Франческо Косига през 2008 година, който писа в италиански вестник, че тогавашният министър председател Алдо Мора е сключил договорката с палестинците.

Според друга информация съглашението е подписано през 1973 година , когато Андреоти е бил министър председател. Андреоти скрито е бил основна фигура по време на договаряния сред палестинците и други страни.

Подобно съглашение за ненападение, съгласно Илич Рамирес Санчес - Карлос Чакала, е било подписано сред Швейцария и палестинците през 70-те и 80-те година на ХХ век.

Дневниците са писани сред 1985 и 2004 година Те разкриват още, че Арафат е получил услуга от Берлускони в подмяна лъжесвидетелстване пред италиански прокурори през 1998 година по отношение на 10 милиона лири финансова помощ, които действително са отишли при Италианската социалистическа партия.

Те се договорили след среща в европейска столица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР