Дневник За посегателство против личността и хулиганство, Районен съд - Варна

...
Дневник
За посегателство против личността и хулиганство, Районен съд - Варна
Коментари Харесай

Скандал заради домашни любимци: Грубиян налетя на бой на 14 годишно момиче

Дневник За посягане срещу личността и безчинство, Районен съд - Варна осъди 37-годишен мъж.
37-годишният Н. А. беше приет за отговорен по две повдигнати му обвинявания - за нанесена по хулигански подбуди лека телесна щета на малолетно момиче, както и за хулигански дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и отличаващи се с смелост и цинизъм. Деянията са осъществени в интервала 6 - 8 юли предходната година на обществено място - открита площадка край детска градина в кв. "Младост ".
Следобеда на 6 юли м. год. подсъдимият, дружно със своя другарка, разхождал на площадката кучето си, порода " бултериер ". По това време на същото място била потърпевшата, както и други стопани на кучета, които разхождали домашните си любимци. 

Страхувайки се, че бултериера на подсъдимия може да ухапе нейното куче, порода " пинчер ", 14-годишното момиче вдигнало своето куче на ръце. Тогава подсъдимият почнал да се държи заплашително, вулгарно и жестоко по отношение на нея, като я бутал и крещял да се маха от алеята. При повторна среща същата вечер, 37-год. мъж още веднъж използвал голям брой обидни реплики по отношение на потърпевшата в наличието на очевидци и я принудил да напусне публичната площадка.  

Два дни по-късно, при поредна засечка на площадката при разходка на домашните любимци, подсъдимият отправил нова порция обидни реплики и псувни, като ненадейно с глава блъснал момичето в челото. В опит да се отбрани, момичето съумяло да зашлеви мъжа и почнало да го снима с телефона си, с цел да може да подаде недоволство. Свидетели се намесили за попречване на по-сериозен случай, била известена майката на детето и след това подадена тъжба в полицията.

37-год. мъж е с чисто правосъдно минало. В правосъдна зала той призна виновността си и реализира съглашение със страните. Районният съд наложи за всяко от закононарушенията обособени санкции и дефинира подсъдимият да изтърпи най-тежкото от тях - 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване бе отсрочено с изпитателен период от 3 години.

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР