Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: СЗО предупреди да не се подценява Омикрон

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:05Япония се връща към ограничениятаЕкспертна комисия към японското държавно управление изиска да се върнат рестриктивните мерки в три префектури, откакто през септември управляващите анулираха работилите съвсем през цялата 2021 година ограничения. Причината е скока на инфектираните с COVID-19 в южната префектура Окинава и в западните Хирошима и Ямагучи.

И в трите префектури има американски военни бази, които оповестиха по-стриктен надзор, поради разпространяването на разновидността Омикрон.Очаква се от 9 януари да бъде лимитирано време на работа за питейни заведения и заведения за хранене. /БТА08:48СЗО: Омикрон убива, не го подценявайтеСветовната здравна организация (СЗО) заяви, че през последната седмица в света са регистрирани рекордните 9.5 млн. нови случая на COVID-19, което е нарастване със 71% по отношение на миналата.

" Миналата седмица беше регистриран най-големият брой случаи на COVID-19 от началото на пандемията, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Българска телеграфна агенция. Според него броят е даже още по-голям поради забавянето на отчетите към празниците.

През последната седмица са регистрирани и 41 хиляди умряли от COVID-19. Новите случаи са се удвоили в Северна и Южна Америка, само че са се нараснали единствено със 7% в Африка.

Д-р Тедрос предизвести, че Омикрон не трябва да се подценява и че " както и предходните разновидности води до хоспитализация и убива хора. " Ръководителят за изключителните обстановки доктор Майк Райън съобщи, че спекулациите, че Омикрон може да е последният вид на епидемията, са " пожелателно мислене " и предизвести: " Във вируса към момента има доста сила. " 08:37Самолет от Верона кацна със 70% инфектирани пътнициБлизо 70% от пасажерите на полет от Верона до индийския град Амритсар, са дали позитивна проба за COVID-19 при идването си в четвъртък, заяви Би Би Си.

Въпреки, че е трябвало да показват негативен тест за COVD-19, с цел да се качат на борда, множеството пасажери са били положителни при идването си в Индия. 125-та с позитивен тест от общо 168 пасажери са карантинирани.

Почти 91 хиляди новозаразени са регистрирани в четвъртък в Индия, като броят на новите случаи бързо се усилва, само че към този момент е съсредоточен най-вече в огромните градове като Мумбай, Колката и Делхи. Някои щати оповестиха вечерен час, с цел да лимитират контактите. Въпреки четирикратното увеличение на инфектираните от началото на годината, лечебните заведения към момента не са претъпкани, само че някои специалисти се притесняват, че това ще стане, когато Омикрон доближи до селските региони. Индия е удостоверила минимум 2135 инфектирани с новия вид и един смъртен случай, обвързван с Омикрон, написа Българска телеграфна агенция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР