Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Нидерландия ще спре да използва "Астра Зенека" поне до 29 март

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването, ситуацията в България

08:59Франция би трябвало да направи всичко, с цел да избегне ново затварянеФранция би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да избегне нов локдаун поради ковид, съобщи министър председателят Жан Кастекс на фона на увеличаващия се напън върху лечебните заведения, заяви " Ройтерс ". В неделя в страната бяха регистрирани над 26 хиляди нови случая.

Засега френското държавно управление устоява на натиска от страна на някои здравни експерти да наложи нов, трети локдаун болести увеличаващите се случаи на заразяване с ковид. Вместо това държавното управление на Кастекс наложи полицейски час след 18 ч. в цялата страна, както и локдаун през уикенда в два района. Освен това беше неразрешена работата на огромните търговски центрове.

" Ние би трябвало да използваме всички оръжия, с които разполагаме, с цел да избегнем локдаун. Никога не съм го крил, дано да се имунизираме, да защитим себе си, да се тестваме ", съобщи Кастекс пред уеб страницата Туич (Twitch).

В неделя основният здравен контрольор на Франция Жером Саломон сподели, че локдаунът не е табу, само че не е и автоматизиран, макар влошаващата се здравна обстановка. Днес френското здравно министерство заяви за 26 343 нови случая, което е спад спрямо 29 759 ден по-рано. Смъртните случаи се усилиха със 140 и доближиха до 90 429 от началото на пандемията. Броят на пациентите в интензивните отделения на Франция в неделя се усили с 57 и доближи до 4127. Заетостта на местата за интензивни грижи е 82 % - най-високата от ноември, когато Франция беше във втория си локдаун.

" Ситуацията не става по-добра, има все по-висок брой на заразяванията и лечебните заведения са мощно натоварени с доста пациенти, междинната възраст на които става все по-ниска и които не постоянно имат съпътстващи болести ", сподели Кастекс. Правителството възнамерява да трансферира към 100 пациенти по въздух или със специфичен трен от региона на Париж в други градове, с цел да разтовари лечебните заведения в столицата.08:58Бразилия записва през миналата седмица най-високия брой на умрелите от COVID-19 за 7 дни от началото на пандемията преди година, заяви " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

През последната седмица в южноамериканската страна са умряли 12 818 пациенти или приблизително 1831 на ден - доста повече от междинния брой от към хиляда души през януари и февруари, което приказва за сериозността на новата вълна.

Бразилия се бори с увеличаващия се брой на новите случаи на ковид, който се приписва на новия, по-заразен локален вид на вируса.

За последните 24 часа в страната са регистрирани 43 812 нови случая и 1127 умряли. От началото на пандемията в Бразилия са открити 11 483 370 инфектирани и 278 229 умряли по публични данни, което подрежда страната на второ място в света по брой на случаите след Съединени американски щати.08:55Нидерландия ще спре да употребява " Астра Зенека " Нидерландия ще спре използването на имунизацията на компанията " Астра Зенека " против COVID-19 най-малко до 29 март като защитна мярка, заяви нидерландското държавно управление в неделя, съобщи " Ройтерс ".

Рещението, което следва сходен ход от страна на Ирландия по-рано същия ден, е в отговор на известия от Дания и Норвегия за вероятни съществени странични резултати, се споделя в известието.

Трима здравни служащи в Норвегия, които неотдавна са били имунизирани с продукта, са били приети в болница за кръвотечение, кръвни съсиреци и тробмоцитопения, оповестиха здравните управляващи в събота.

В неделя " Астра Зенека " съобщи, че е направила изследване на здравната информация на над 17 млн. имунизирани с нейния артикул в Европейския съюз и Англия и не е разкрила данни за връзка сред имунизацията и упоменатите положения.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР