Дневник публикува апела на по повод предстоящото шествие тази вечер

...
Дневник публикува апела на по повод предстоящото шествие тази вечер
Коментари Харесай

Всяка седмица в България една жена губи живота си заради насилие

" Дневник " разгласява апела на във връзка идното шествие довечера в отбрана на правата на дамите " Нито една повече ". Заглавието е на " Дневник ".

За седма поредна година ви каним да се присъедините към нас на 8 март от 19 ч на пилоните на НДК в София и да се включите в Шествието за правата на дамите!

Осми март е ден, който към този момент над 100 години сплотява феминистки придвижвания от целия свят в настояването за заслужен живот и почтени условия на труд за всички дами . Много от тези придвижвания в историята са представлявали и едни от най-силните гласове срещу военните дейности, неравенствата, половобазираното принуждение и колониализма по света, както през миналия 20-и век, по този начин и в настоящия.

С яд и горест отчитаме, че в България от началото на 2023 година ВСЯКА СЕДМИЦА ЕДНА ЖЕНА губи живота си заради домашно и полово основано принуждение от собствен непосредствен или сътрудник!

‼ Междувременно на 27 януари представители от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и ГЕРБ гласоподаваха срещу законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашно принуждение, залагайки за следващ път предизборно на грозна и евтина агитация против дамите и ЛГБТИ+ хората в България , обричайки десетки хора на гибел, както и 1 милион дами на това да продължат да страдат от принуждение всеки ден, без дейно законодателство и достъп до превантивни ограничения.

 Съучастници посредством бездействието и нехуманността си в убийството на всяка жена Съучастници посредством бездействието и нехуманността си в убийството на всяка жена

През миналата година още веднъж станахме очевидци на задълбочаваща се политическа и икономическа рецесия. Главоломното повишаване на артикули от първа нужда и базовите хранителни артикули в България, най-бедната страна в Европейски Съюз, ежедневно лишава хората от заслужен живот и обрича бедните на мизерно битие.

 Жената и мъжете, които бяхС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Всички тези развития имат непропорционално огромен отрицателен резултат върху дамите , изключително върху дамите от етнически и малцинствен генезис, мигрантките и бежанките, бедните дами, дамите с увреждания и ЛГБТИ+ дамите. Някои останаха без покрив над главата си, други се борят със опасността да изгубят дома си, до момента в който цените на парцелите доближават галактически висоти. Нека не забравяме и че съвсем половината от дамите, живеещи независимо, живеят под прага на бедността.

На този 8 март още веднъж ще заявим непримирението си с неравенствата и ще издигнем глас против войната, тиранията и насилието, рушащи животите на стотици хиляди хора. Присъединете се към нас!

След шествието ще се радваме да се срещнем и да се позабавляваме дружно в Dada Bar. Партито стартира в 22:00 ч., а за музиката и настроението ни ще се погрижат Kalinka и Отбор малинки. Очакваме ви!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР