Дневник препубликува поста от Фейсбук на Иво Прокопиев - съиздател

...
Дневник препубликува поста от Фейсбук на Иво Прокопиев - съиздател
Коментари Харесай

Защо общината търпи в центъра на София да се отглеждат зверове, които убиват?

" Дневник " препубликува поста от " Facebook " на Иво Прокопиев - съиздател на " Дневник " и " Капитал ". Редакцията работи по тематиката.

Отне ми няколко часа да се съвзема. Последното, което писах беше за валутния ръб и беше доста по-лесно. Та по този начин - 8 март, неделя, денят стартира празнично с цветя, късна фамилна закуска и разходка на кучето.

Руби е младо куче от породата бордър коли. Много е блага, красива и бърза. Обича да тича и да си играе с други кучета.

Живеем покрай " Борисовата градина ". Валеше дъжд и по тази причина не влязохме в гората, а тръгнахме по асфалтираната алея нагоре към алея " Яворов ", около къпалнята " Мария Луиза ". Руби тичаше напред-назад към нас, както нормално. В един миг видя две кучета в къпалнята и се промуши през решетките на оградата да си играят. Десет секунди по-късно беше мъртва.

Двете женски кучета от породата кане корсо не й дадоха никакъв късмет. Професионални убийци.

Всеки, който е гледал животни, си показва контузията от сходна нелепа гибел. И може да си показа по какъв начин съобщаваш новината на децата си, които са отгледали кучето от бебе.

Това се случи в един на обяд, в центъра на София. На 8 март. На 16-ти март Руби щеше да навърши една година.

Историята на къпалнята е ясна. Проблемите й също. Но за какво общината търпи в центъра на София да се отглеждат зверове, които убиват всичко живо? Това се случва в парцел, в който 41% от компанията притежател са общинска благосъстоятелност. На прозореца на постройката на къпалнята даже виси протокол от инспекция на Столичния инспекторат, че охранителните кучета на обекта не демонстрират експанзия. Кого лъжем с този протокол? Феноменално е до какви равнища е стигнало лицемерието на институциите и безсилието на жителите.

Срамна работа.

Убийството не е казус. Преди няколко месеца отново

там по същия метод документирано е било убито друго куче - сетер. Твърди се и за още няколко.

Отново предишното лято кучета от същата порода са умъртвили и човек в Искърското дефиле. В доста страни породата или е неразрешена или има специфичен режим на развъждане.

" А, в случай че през оградата беше влезнало дете? " - попитахме. " Майка му да си го пази. Това е частен парцел " - ни сподели защитата.

Пазете си кучетата и децата. И себе си пазете. Двата звяра са подготвени убийци и са по 45-50 кг. Оградата е изгнила и с доста дупки. Най-добре избягвайте региона.

Руби, почивай в мир, благо куче. Благодарим ти за прелестните моменти дружно! Всички доста те обичаме.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР