Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Хърватия отвори пристанищата си за износ на украинско зърно

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Външните министри на Украйна и Хърватия се споразумяха за опцията хърватските пристанища на Дунав и Адриатическо море да се употребяват за експорт на украинско зърно.

Това потвърдиха и украинският външен министър Дмитро, и хърватският му сътрудник Гордан Гърлич, представен от загребския канал на N1, по време на посещаване в Хостомел.

Обявлението следва отхвърли на Русия от подписаната с посредничеството на Организация на обединените нации черноморска договорка за зърно този месец. Откакто Москва се изтегли от договорката, Киев търси различни направления за експорт на продукцията си. Днес външното министерство, че са унищожени към 180 хиляди тона зърно за девет дни съветски удари по черноморски пристанища - ефикасна обсада против страната. Повредени са 26 обекта от пристанищната инфраструктура.

В момента Украйна разчита на сухопътни направления за експорт през Европейския съюз, както и на различен маршрут през река Дунав. Русия.

 С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада

" Сега ще работим над определянето на допустимо най-ефективни направления към тези пристанища и оптимално да се възползваме от тази опция ", споделя Кулеба. " В подтекста на вероятната международна продоволствена рецесия Хърватия даде разполагаем пристанищата си за експорт на украинско зърно и ще продължи да го прави ", по думите на Гърлич Радман.

Основната тематика на диалога обаче са били оръжейните доставки по думите на Кулеба, въпреки двамата да не навлизат в детайлности. Двамата са разговаряли и за подготовката за разминирането на Украйна и използването на " Формулата на мира " на президента Володимир Зеленски (план от 10 точки за завършек на войната, включващ гаранции за сигурността на Украйна и евакуиране на съветските войски от окупираните територии).

 С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР