Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Водеща турска компания ще ремонтира дронове в Украйна

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Министерството на защитата на Украйна подписа съглашение с турската компания Baykar Makina за създаване на сервизен център за ремонт и поддръжка на дронове в Украйна, оповестиха от министерството в понеделник.

Украйна се стреми да усили вътрешното произвеждане на дронове, с цел да построи " Армия от дронове " в борбата си против съветските сили, които нахлуха в страната през февруари 2022 година

Държавният секретар на министерството Константин Вашченко, представен от уеб страницата на министерството, сподели на турските сътрудници: " Създаването на сервизен център ще бъде забележителен принос за подсилване на отбранителните качества на Украйна и ще помогне да доближим нашата победа ".

Украинските производители внезапно усилиха локалното произвеждане на дронове. Над 10 хиляди оператори на дронове са подготвени, а още 10 хиляди са в образование, сподели предходната седмица Михайло Фьодоров, вицепремиер, отговарящ за " Армията от дронове ".

 " Рояк от безпилотни комари ": какво ще трансформират морските дронове на Украйна

Както украинските, по този начин и съветските сили са употребявали необятен набор от безпилотни летателни апарати, известни като дронове, за разследващи и щурмови цели по време на войната.

Украинските медии оповестиха по-рано този месец, цитирайки украинския министър на стратегическите промишлености Александър Камишин, че Baykar.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР