Днешното представяне на план Б“ и гласуването му на 29

...
Днешното представяне на план Б“ и гласуването му на 29
Коментари Харесай

Как план Б“ на Тереза Мей се вписва в процеса на Брекзит?

Днешното показване на проект „ Б “ и гласуването му на 29 януари са единствено две от стъпките в неразбираемия сюжет за излизане на Англия от Европейския съюз. Брекзит без договорка или Брекзит по открития с Брюксел проект - коментар на кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Много въпроси в проекта на Тереза Мей остават неразбираеми, като той не предлага изключително доста. Това не е проект „ Б “, а е леко усъвършенствана версия на остарелия ѝ проект, който беше изрично отритнат от английския парламент, разяснява Веселин Паунов.

Новината е, че се анулира таксата за статут на уседналост, което се пояснява като поклон към Брюксел и европейските жители, както и към опозицията.

По-ключовите въпроси остават същите. Тереза Мей е ненапълно права да изисква депутатите да одобряват нейното съглашение, тъй като на процедура друго няма.
 Тереза Мей ще желае още отстъпки от Европейски Съюз за твърдата граница в Ирландия Тереза Мей ще желае още отстъпки от Европейски Съюз за твърдата граница в Ирландия
Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че ще опита да откри излаз от задънената улица със договорката за Брекзит, като изиска още отстъпки от Европейския...

В процеса на диспути до гласуването на съглашението е значимо до какъв брой английските депутати ще прокарат други ремонти и законопроекти, като един от тях е гласуването на законопроект, с който да се избегне напускането без договорка.

Брекзит по някакъв метод ще се случи, като най-вероятно ще бъде изработен опит да се отсрочи датата на овакантяване, посочи Паунов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР