Днешното наказателно дело в Районен съд Тополовград срещу барикадиралия се

...
Днешното наказателно дело в Районен съд Тополовград срещу барикадиралия се
Коментари Харесай

Обявиха присъдата на барикадиралия се в Орешник бивш легионер

Днешното наказателно дело в Районен съд Тополовград против барикадиралия се преди време някогашен легионер Иван Пачелиев завърши. След отбраната от служебния бранител юрист Митко Краев, арбитър Иван Христов разгласи решенията на съда.
Съдът постанови да се промени мярката от задържане под стража с парична гаранция в размер на 5 000 лв. , по искане на служебния бранител. Предстои, при положение на тъжба или митинг от страна на прокурора, делото да се прегледа в Окръжен съд – Ямбол, на 21 март, от 14 часа. До тогава Иван остава в ареста. Това оповестиха за Actualno.com от Община Тополовград.
Решението на съда бе посрещнато от публиката в залата с бурни ръкопляскания. Създава се Инициативен комитет за събиране на нужните средства за гаранцията.
Преди решението на съда пред Община Тополовград имаше протест в отбрана на Иван. " Свобода за Иван! ", " Иван е почтен! ", скандираха събралите се десетки жители от Тополовград и от родното му село Орешник, до момента в който се очакваше започване на правосъдния развой в тополовградския областен съд. Припомняме, че подсъдимият бе арестуван и задържан при полицейска акция, откакто разкрил пукотевица по служители на реда, пристигнали за информация по кореспонденция против него в Софийската районна прокуратура.

" Не упрекваме полицията, само че доста бързо нещата се потулиха. Дали в действителност е било толкоз ужасно? ", сподели Ивелина Тодорова. Други разясниха, че " в спокойно време подобен сюжет на полицията е непростителен ". Като положително момче, отраснало единствено, работлив човек, който на никой неприятно не е сторил, разказват Иван хората, които го познават и изричат подозрения, че е умишлен и предизвикан. " Нарочен е! ", изрично декларира Иван Ставрев.Когато някой желае да те съсипе, ще откри метод " – сподели още той.
Сред болшинството беше и кметът на общината Божин Божинов. На въпросите за какво е тук, поддържа ли подсъдимия, вижда ли виновност в полицията, той отговори: " Там където са хората, съм и аз. Длъжен съм да знам какво става в града. Тук съм, с цел да схвана какво се случва, какво мислят хората, да чуя отзиви. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР