Днешният начин на живот често ни превръща в кълбо от

...
Днешният начин на живот често ни превръща в кълбо от
Коментари Харесай

Гениално простички ритуали за по-добър живот

Днешният метод на живот постоянно ни трансформира в кълбо от нерви. Бързащи, замислени за куп разнообразни проблеми по едно и също време. Вечно преследвани от възприятието, че пропущаме нещо.

Можем да излезем от този обаян кръг , като променим държанието си. Това не е безусловно нещо комплицирано – през днешния ден ви предлагаме 3 напълно елементарни за следване съвета, които ще ви създадат по-спокойни, по-балансирани и по-подредени.

1. Сингълтаскинг

Означава противоположното на мултитаскинг. Доказано е, че да се фокусираме единствено върху едно нещо е доста по-ефективен метод. Да, мултитаскингът е мит – значително, натрапен от Холивуд, където валят филми с “модерни градски супержени ”, които жинглират с по пет задания по едно и също време. 

Успешните дами вършат противоположното. Залавят се с нещо, посвещават му се напълно и по-късно се заемат със идната си задача.

  Препрограмирайте елементарно мозъка си за повече благополучие

2. Разтребвайте за 20 минути

Всеки ден си заделяйте 20 минути, в които да разтребите към себе си. Може да разчистите хола, спалнята, бюрото си в офиса, хладилника или дамската си чанта. Това напълно не е доста време, само че резултатът е огромен. Доказано е, че разтребването успокоява мозъка, както и че когато към нас всичко е в порядък, мислите ни също са по-подредени и се концентрираме по-добре.

Също по този начин, в случай че всеки ден през седмицата заделяте по 20 минути за такива домашни задания, цялото почистване няма да се отсрочва за уикенда. А това значи, че ще имате време за пълностоен релакс през съботите и неделите, ще се срещате с другари и ще се посвещавате на заниманията си.

3. Изключете се

Поставете си дневен предел за потребление на обществените мрежи и за гледане на телевизия. Технологиите би трябвало да бъдат употребявани доста умишлено, като сме наясно по кое време са ни в помощ и по кое време всекидневно пият от времето и силата ни.

Да бъдем непрекъснато онлайн ни прави разсеяни, пречи ни да се организираме в работата и да изпълняваме ежедневните си задания. И също така вреди на качеството на съня.

Добра концепция е да употребявате приложение, което ви осведоми какъв брой време прекарвате на ден на телефона си. За доста хора това е повече от два часа на ден, а те даже не си дават сметка за това. Представете си какъв брой по-добре можете да употребявате всички тези часове, които се събират седмично – да спите повече, да се движите, да видите приятелите си, да си приготвяте домашна храна! Светът отвън екрана на мобилния, е в действителност много прекрасен. Изключете телефона и тв приемника и животът ви самичък ще се подреди по-добре!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР