Днешната среща има една отправна точка и тя е висока

...
Днешната среща има една отправна точка и тя е висока
Коментари Харесай

Цифровизацията да е в полза на хората, призоваха Мария Габриел и македонски министър

" Днешната среща има една насочна точка и тя е висока оценка за свършеното до момента от премиера Борисов и премиера Заев. Знаем, че Западните Балкани са част от Европа, знаем, че желаеме да осъществим вероятността им за европейска интеграция с конкретика и в този подтекст срещата беше ползотворна ".

Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел след среща с македонския министър на осведомителното общество Дамян Манчевски.

" С министър Манчевски разговаряхме по какъв начин цифровизацията може да докара до ново измерение покрай хората, до институциите ", добави тя.

" Искаме в този развой те да носят изгода. Да създадем по този начин, че оптимален брой хора да имат повече цифрови умения и познания. Да позволим на компаниите ни да се цифровизират. Да притеглен към ИТ бранша, хората които не са експерти ", съобщи Габриел.

Тя заяви, че с Манчевски са разговаряли за достъпността на цифровите услуги, киберсигурност, опция за широколентово покритие, вероятности пред бизнесмените.

Изживяваме неповторим исторически миг, в който Западните Балканите са високо в дневния ред на Европейски Съюз.

Дамян Манчевски съобщи, че цифровите познания могат да бъдат механизмът, посредством който Западните Балкани да се интегрират към Европа доста по- бързо.

Признаване на електронни подписи за страните от Балканите е една от самодейностите, по който ще се работи, посочи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР