Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев, може

...
Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев, може
Коментари Харесай

ВМРО внесе сигнал до главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

" Днешната конференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев, може да е подбудена от персонални претекстове, само че направи нещо доста значимо за българското общество. От изтеклите записи в общественото пространство през днешния ден излиза наяве, че сега в България се готви едно държавно управление от хора, доближени до непознати посолства, което е антибългарско, антинационално и в прорез с всевъзможни правила на морала. Кирил Петков коментира без всевъзможен срам по какъв начин получава указания извън за вътрешнополитически решения за личната ни страна. От записите разбираме още, че службите в страната и техните управления се утвърждават от непознато посолство. Нека го кажем напряко – от посолството на Съединени американски щати! ", декларират в своя позиция от Вътрешна македонска революционна организация.

" Това е национално изменничество! Нещо повече - това е закононарушение по смисъла на българското законодателство. Припомняме член 103 от Наказателния кодекс на Република България: „ Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация, съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до петнадесет години… “ (и сл. член на НК). Трябва да е ясно едно – за сходно национално изменничество се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно ", акцентират от партията.

Ето какво още написа в позицията на Вътрешна македонска революционна организация:

Свидетели сме на жестоко, надменно, невиждано тъпчене на българските национални ползи. Поругаване на нашето национално достолепие и тотална капитулация на едни „ йесмени “ пред непознати ползи и непознати господари. Тези хора освен не трябва да бъде позволено да сформират кабинет. Те неотложно би трябвало да изоставен политическата сцена, тъй като потвърдиха, че работят против личния си народ.

Когато преди година обяснявахме, че държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев е къща от карти, а те самите са сламени хора, които са сложени тук, с цел да изтъргуват ползите на България, бяхме пренебрегнати и осмивани. Когато преди изборите на 2 април казахме, че се готви държавно управление „ Магнитски “ и по тази причина отказахме да участваме в това пародийно шоу, още веднъж бяхме репликирани от шумните платени представители на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Когато двойните стандарти на Европейския съюз с всичките им механизми притиснаха същите тези „ йесмени “ да продадат националния интерес и да отстранен ветото за участие районен съд Македония в Общността, още веднъж бяхме подложени на критика.

Е, какво стана през днешния ден? Един от техните удостовери всичко, което ние от Вътрешна македонска революционна организация приказваме от повече от година. И за жал се оказахме прави!

Ние от Вътрешна македонска революционна организация, за разлика от други партии, желаеме ясно да заявим, че не сме против Европейския съюз. Ние сме против двойните стандарти и безапелационната интервенция на Брюксел във вътрешните каузи на страните членки. Ние сме за Европа на отечествата и нациите. Категорично НЕ сме за сегашната Европа на Урсула Фон дер Лайен, която се държи като концесионер на националния суверенитет и реди държавни управления и шефове на службите за сигурност в България!

Държавата е превърната в циркова сцена за изява на клоуни и на това би трябвало да бъде комплициран кай един път вечно! Оттук насетне не би трябвало да има никаква благосклонност към националното изменничество и безгръбначните мекотели, които желаят да подчинят страната ни на непознати господари!

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация внесохме през днешния ден сигнал до Главния прокурор на Р България за закононарушение по глава първа от Наказателния кодекс, а точно „ Престъпления срещу републиката “.

Текст на сигнала:

От Красимир Дончев Каракачанов, Ангел Чавдаров Джамбазки,

Александър Маиров Сиди и Карлос Арналдо Контрера

 

Уважаеми господин основен прокурор,

 

Днес, 26.05.2023 година, на конференция на народния представител Радостин Василев, бяха показани звукозаписи от онлайн съвещание на Националния съвет на Политическа партия „ Продължаваме промяната “. От тях се извеждат основателни догатки и самопризнания за дейности по договаряне сред Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и „ посолствоТО ”, както се показват те, от друга. От диалога излиза наяве, че водачите на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ са предложили промяна на шефовете на познавач служби и кои да бъдат новите началниците на ДАНС, ДАР, ДАТО, Главен секретар на Министерство на вътрешните работи в Република България, кои да бъдат имената на министрите и така нататък

Подобни и други дейности за кадруване в службите за сигурност с изключение на политическа интервенция в работата им, съставляват и опасност за националната сигурност. Намесването на представители на непознати страни в метода на асортимент и назначение на ръководителите на държавни структури в бранш „ Сигурност “ е неприемливо. В изявленията на средствата за осведомление става дума за авансово консултиране, координиране, одобрение на възможни кандидатури за началници на службите, които Кирил Петков и Асен Василев (не е ясно в какво качество и защо) дефинират като „ наши хора “. Съгласно българското законодателство е безусловно неприемливо по този ред и метод да се кадрува в службите за сигурност, нежели да се дефинира професионалното им управление. Открит е въпросът, имало ли е интервенция, „ съветване “, утвърждение на избрани лица за тези постове от непознати жители, посолства, чиновници на институции на други страни.

 

Уважаеми господин Гешев, в качеството Ви на Главен прокурор, апелирам:

 

Считаме, че горното реализира съставите на член 103 и 105 от Наказателен кодекс и по тази причина Ви призоваваме да образувате досъдебно произвеждане, което да откри:

 

1.            Да приемете звукозаписите от онлайн съвещание на Националния съвет на Политическа партия „ Продължаваме промяната “, които да послужат като нужния легален мотив, според член 208, т. 2 Наказателно-процесуален кодекс, за започване на следствие от Ваша страна за съществуване на закононарушение осъществено от посочените в записите български жители Кирил Петков и Асен Василев, по член 103 и 105 от НК;

2.             Да установите кое е цитираното в записите „ посолство “, „ посолства “?

3.             Какво са договорили с това с „ посолство “, „ посолства “ цитираните две лица?

 

                                                               

гр. София                                                            С почитание:

 

 

Красимир Дончев Каракачанов ……….

Ангел Чавдаров Джамбазки ……….

Александър Маиров Сиди ……….

Карлос Арналдо Контрера ……….
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР