Днешната квалификация между Англия и Украйна е първа среща за

...
Днешната квалификация между Англия и Украйна е първа среща за
Коментари Харесай

От военна зона до “Уембли” - как украинците стигнаха до Лондон за мача с Англия

Днешната подготовка сред Англия и Украйна е първа среща за гостуващия отбор по пътя към Германия’24. И този мач на “Уембли ” обаче ще мине под знака на войната на украинска територия, където към този момент повече от година локалните поданици се борят с съветските нашественици.

Обикновените за съвсем всички останали квалификационни дуели са същинско тестване за украинците. Тяхното пътешестване за Лондон за този дуел стартира осем дни по-рано, припомня “Дейли Мейл ”.

Миналата събота двама от домакините на националния тим натовариха оборудването на специфичен бус в Киев и с него потеглиха към намиращия се на близо 720 км полски град Жешов.

Ден по-късно, в неделя (19 март), четирима футболисти от Динамо (Киев) и един от Олександрия, дружно с треньорския щаб, медицинския екип и чиновници на федерацията, потеглиха от столицата с трен към Полша. Заради военните дейности цивилен полети от Киев няма, поради което влакът е постоянно употребен. Дори президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заложи на него при скорошното си посещаване в украинската столица.

Пътят с трен до прилежаща Полша лиши 12 часа на упоменатите към този момент членове на националния отбор.

От граничния град Пшемишъл те се качиха на автобус до Жешов, където ги чакаха домакините и десетима от националите от Шахтьор (Донецк), Днипро-1 и ще един от Олександрия. Тези последните стигнаха до Жешов с трен от Лвов, който потегли в 05:00 часа.

Чак когато всички се събраха в Жешов, се качиха на аероплан до Лондон. Там ги чакаха десетима футболисти, които играят в чужбина. Отборът беше настанен в хотел до базата на Брентфорд, на която тренира от вторник насам.

Първото домакинство на Украйна от европейските квалификации е планувано за 19 юни против Малта, само че към момента не се знае къде ще се състои.
 Шевченко оказва помощ за възобновяване на опустошения от войната в Украйна стадион в Ирпен Шевченко оказва помощ за възобновяване на опустошения от войната в Украйна стадион в Ирпен
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР