Днес заслужено можем да се поздравим за потвърденото късно снощи

...
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на Обединена Европа ​

„ Днес справедливо можем да се поздравим за доказаното късно нощес решение на Съвета на Европейски Съюз да бъдем част от Шенгенското пространство по въздух и море от месец март 2024 година Министерството на вътрешните работи вложи доста старания, с цел да може извършените през 2022 и 2023 година три задачи за определяне на обстоятелствата да приключат сполучливо. Доказахме, че България може да охранява освен своите граници, само че и тези на обединена Европа. “

Това уточни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след новината, че на България и Румъния в Шенген по въздух и по море от март следващата година. 

„ Изключително положителната интензивна и екипна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, както и положителното взаимоотношение с министър-председателя Николай Денков докара до този позитивен резултат “ , уточни още вътрешният министър. 

Той разгласи, че постоянно е споделял убеждението, че когато успеем да превърнем компликациите в нужни провокации, крайният резултат ще носи задоволство .

„ Искам да благодаря на българските гранични служители на реда, на военнослужещите от БА, на чиновниците от ГДЖСОБТ и Националната полиция, които в огромна степен изнесоха тази борба и на моя екип в Министерството на вътрешните работи, на чиновниците от Дирекция “Миграция ” и Дирекция „ Европейски съюз и интернационално съдействие “ за неуморния труд, който поставят и най-много за отдадеността на националната идея да сме част от Шенгенското пространство. Вярвам, че дружно ще продължим да сме по-силни и по-единни в бъдещите си дейности, с цел да продължим със същото движение към идната значима стъпка – унищожаване на инспекциите и по вътрешните сухопътни граници “ , уточни още министър Калин Стоянов. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР