Днес започва петият рунд от преговорите за Брексит и топката

...
Днес започва петият рунд от преговорите за Брексит и топката
Коментари Харесай

Започва петият рунд на преговорите за Брекзит

Днес стартира петият рунд от договарянията за Брексит и топката е „ в полето на Европейски Съюз “ съгласно английската премиерка Тереза Мей, чиито вътрешни проблеми тревожат Европейски Съюз, оповестява Франс прес.

Двата преговорни екипа ще работят в продължение на четири дни в Брюксел, преди Европейския съвет на 19 и 20 октомври.

Оптимистичната прогноза на европейските водачи е на този кръг договаряния да установяват „ задоволителен напредък “ по развода, с цел да отворят полемиките за комерсиалните връзки с Англия след планувания за края на март 2019 година Брекзит.

Оптимист съм, че ще получим позитивен отговор, съобщи и Тереза Мей тази заран пред камарата на общините и прикани Европейски Съюз за „ еластичност “.

Тази вероятност обаче наподобява малко евентуална, защото надалеч не всички условия, сложени от 27-те страни от общността, са изпълнени. Европейски Съюз изисква напредък в три предпочитани области, свързани с развода – финансирането на раздялата, ориста на емигрантите и последствията от Брекзит върху Ирландия.

" До момента не е реализиран задоволителен прогрес по тези три тематики, с цел да стартираме с цялостно доверие втората фаза на договарянията “, предизвести Мишел Барние, шефът на преговорния екип на Европейски Съюз, на 3 октомври пред Европейския парламент. Екологичен потенциал направи същото умозаключение в гласуваната по-късно резолюция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР