Днес започва фестивалът на хората, които носят приключенията и пътешествията

...
Днес започва фестивалът на хората, които носят приключенията и пътешествията
Коментари Харесай

Започват трите Дни на предизвикателствата - празник за приключенци

Днес стартира фестивалът „ на хората, които носят приключенията и пътешествията в сърцето си, горящи от предпочитание да споделят това “ - Дни на провокациите. Откриването е довечера в зала " Максима " в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и ще продължи до петък, 1 декември.
Началото (2005 г.) беше извънредно планинарско, до момента в който в този момент преобладават приключенията и всевъзможни вълнуващи спортове на открито– описа в ефира на Радио София основателят на фестивала Любомир Попйорданов . – За миналите 13 години стана традиция всеки, който е от тази общественост и в това време е направил нещо, да пристигна на този конгрес и да го опише.Духът не фестивала е това – да претърпяваме, да се въодушевяваме и да насърчаваме другите. Въпреки рецесиите, би трябвало да не забравяме, че въпросът не е в парите, а в фантазиите.

Програмата притегля с филмовите прожекции, само че тя включва също по този начин презентации, уъркшоп, фотоконкурс, полемики. Сред гостите участници са легендата в рисковите ски Глен Плейк, ученият и планинар Боян Петров, 17-годишният възпитаник и европейски първенец по спортно катерене за юноши Петър Иванов, както и музикантът Петър Георгиев, свирил с китарата си на хиляди метри надморска височина.

Тридневният конгрес, който ще премине под знака на зимните спортове, е част от самодейността " София 2018 - Европейска столица на спорта ".

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Любомир Попйорданов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР