Днес започва 27-ото издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.

...
Днес започва 27-ото издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.
Коментари Харесай

Започва театралното Варненско лято

Днес стартира 27-ото издание на Международния сценичен фестивал " Варненско лято ". Най-мащабното театрално събитие в България тази година показва селекция от 10 български и 10 задгранични спектакъла, богата съпътстваща стратегия и музикален модул в съдействие с едноименния музикален фестивал.

По традиция селекцията на фестивала се стреми да покаже най-интересното от българската и интернационална театрална процедура, да очертае трендовете и да провокира разговор, културен продан, а за какво не - и пазар за театрални артикули. Ключовата дума и тази година е многообразие.
Цветана Манева: Безпрекословна и неоспорима е истината, че цялото благосъстояние на природата се състои в разнообразието. Защо да не съществува и в изкуството, и то - в най-живото, в театъра.
Друг значим миг в тазгодишното издание е отбелязването на 90-годишнината на Йордан Радичков - с изключение на " Опит за хвърчене " на Народния спектакъл, който ще открие фестивала довечера, феновете ще могат да видят основаните по негови текстове " Луда трева " и " Нова библия " на " Сфумато ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР