Днес започна четиридневната стачка на наземния персонал на испанската авиокампания

...
Днес започна четиридневната стачка на наземния персонал на испанската авиокампания
Коментари Харесай

Стачка блокира 29 летища в Испания

Днес стартира четиридневната стачка на наземния личен състав на испанската авиокампания " Иберия ". Тя визира 29 летища в страната и близо 46 000 пасажери.

До стачката се стигна след неуспеха на договарянията сред синдикатите и управлението на самолетната компания. Причината за тях беше изгубената през септември предходната година от страна на " Иберия " концесия за обработка на полетите на осем испански летища в търг, разгласен от Аена - компанията, която ги управлява. 

Това докара до планувано прекачване на близо 3 000 чиновници към фирмите, които са спечелили търга. Работниците обаче са обезпокоени, че ще изгубят трудовите си права, които са имали в Иберия и това ще докара до понижаване на заплащането им. 

Свиканата от синдикатите стачка ще продължи до понеделник в това число и ще обхване 29-те национални летища, където понастоящем оперира авиокампанията. Сред тях са и най-натоварените като Мадрид-Барахас, Барселона-Ел Прат, Палма де Майорка, Малага, Аликанте, Валенсия, Севиля, Билбао, Гран Канария и Ибиса. 

Засегнати са и 90 други самолетни компании, чиито полети се извършват от испанския транспортьор.

Вече са анулирани 444 полета, 270 от които на " Иберия ", а 45 641 пасажери са принудени да трансформират проектите си. Всичко това се случва в уикенд, белязан от празника на Тримата царе и връщането на хората от пътувания след коледните и новогодишните празници. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР