Днес за САЩ пътува българска енергийна делегация, водена от министър

...
Днес за САЩ пътува българска енергийна делегация, водена от министър
Коментари Харесай

Румен Петков твърди: Българска енергийна делегация инкогнито отива в САЩ

Днес за Съединени американски щати пътува българска енергийна делегация, водена от министър Николов и шефа на „ Булгартрансгаз “ Малинов. И господин Топчийски - до неотдавна във компания „ Насекомото “ (бизнес с отглеждане на черни мухи и ларви), в този момент ръководител на УС на „ Булгаргаз “. И това става зад тила на обществото, без оповестяване на сложени задания, цели на визитата и предстоящи резултати. Това се споделя в изказване на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков, изпратено до.

Какво чакаме ние? Че ще бъде затвърдена практиката да бъдат доставяни скъпи компресори, с които сме опасли страната, без да има кой знае каква нужда от тях. А сътворяваме условия да инсталираме и още скъпи и по-скъпи и то произвеждане единствено на компанията СОЛАР, благосъстоятелност на Caterpillar. Впечатлява неучастието на френски и немски компании, както и на американската General Electric. За разширението на надземните уреди на находището в Чирен са заложени параметри, предопределящи СОЛАР, като снабдител и ГБС, като реализатор. Изводът е, че мощностите се доставят от една и съща компания, строителството се осъществя от една и съща компания, сменя се единствено крайният адресат на оня характерен артикул.

На 27 януари 2020 година тогавашният енергиен министър Теменужка Петкова разгласи, че пътува за Съединени американски щати за енергийна диверсификация.

Резултатите до момента са два:

1.13 милиона пари на българския поданик бяха преведени за построяването на частния терминал в Александруполис, който към момента е на хартия и никой не търси отговорност на Борисов за това.

2.НЕК, дружно с господин Капелузос, записва обща компания в Гърция. Резултатът е широкоизвестен – нулев. А „ Булгаргаз “ се ангажира да доставя по 500 куб.м. газ на година в продължение на пет години от терминала в Александруполис.

Въпроси, на които прокуратурата явно не желае да отговори, само че и имена на хора, които не са в „ оня лист “ и които са измежду недосегаемите. Кой ги прави недосегаеми, с изключение на нашата власт? Мисля, че изводът е задоволително явен и той още един път ще прокънти в продънения ни бюджет, като заплатим компресорите СОЛАР и продължим да не се интересуваме къде отидоха тринайсетте ни милиона за несъстоялия се терминал в Гърция, както и 3.5 милиарда за недошлите самолети от Съединени американски щати. Така си купуват хората и политическо, и юридическо успокоение. И по този начин недосегаемостта придобива параметри на лека задокеанска смрад.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР