Днес Южна Корея отчете най-малко случаи на коронавирус в страната

...
Днес Южна Корея отчете най-малко случаи на коронавирус в страната
Коментари Харесай

Успех: Южна Корея сведе случаите на коронавирус от 909 на ден до 64 за три седмици

Днес Южна Корея регистрира минимум случаи на ковид в страната от пика на 29 февруари, написа "Гардиън ".

Новите данни усилват очакванията, че най-голямото огнище на вируса в Азия отвън Китай ще бъде овладяно.

Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че в понеделник има нови 64 случаи, с които общо в страната се усилват до 8961. Починал е един човек и с него доближиха 110.

Дванадесети следващ ден страната регистрира към 100 или по-малко случаи спрямо пика от 909 на 29 февруари. 257 пациенти са изписани. Южна Корея записва повече излекувани от инфектирани на 13 март за първи път от първия случай на 20 януари.

Днес в Китай са доказани 39 нови случаи - всички са импортирани от чужбина, оповестиха от Националната здравна комисия. В неделя китайските управляващи подредиха всички интернационалните полети до Пекин да бъдат пренасочвани към други градове, където пасажерите да бъдат преглеждани преди да се насочат към столицата.

Властите в Ухан пък анулираха някои ограничавания. Жители могат да напущат града, в случай че имат зелен здравен код на мобилно приложение.
По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000.

Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират към 340 000 случаи и близо 15 000 умряли в 167 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР