Днес японският император Акихито отстъпи престола на най-големия си син

...
Днес японският император Акихито отстъпи престола на най-големия си син
Коментари Харесай

Японският император Акихито абдикира в полза на сина си

Днес японският император Акихито отстъпи престола на най-големия си наследник и престолонаследник Нарухито. Това е първата абдикация на император от повече от 200 години. Церемонията се състоя в Токио в най-величествената зала на императорския замък.

 © БГНЕС
10 минути за промяната на цяла една императорска епоха. Толкова продължи главната гала по абдикацията на император Акихито в наличието на повече от 330 души, измежду които членове на императорското семейство и представители на японските управляващи. На престола се възкачва Нарухито - най-големият наследник на Акихито.

Въпреки дъжда, хора от цяла Япония и туристи се събраха пред императорския замък особено за събитието. Церемонните не престават и на следващия ден, а Нарухито ще произнесе първата си тирада като император.

На 4 май новият император ще приветства народа от балкона на двореца. През есента японското държавно управление ще предложения посетители от целия свят в чест на новия държател.

Това е първата абдикация в Япония от повече от два века. Причината за нея е напредналата възраст на император Акихито и влошеното му здраве.

За да може да се случи, японският парламент одобри специфичен закон, който му разреши да се откаже от трона и да го съобщи на сина си.
 ​Император Акихито означи 30-годишнината си от възкачването на трона ​Император Акихито означи 30-годишнината си от възкачването на трона
Японският император Акихито, който ще абдикира през април, означи 30-ата годишнина от възкачването си на Трона на хризантемата, оповестява Ройтерс. Мо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР