Днес времето ще се задържи почти без промяна. Облачността ще

...
Днес времето ще се задържи почти без промяна. Облачността ще
Коментари Харесай

Бурите и дъждовете продължават и днес

Днес времето ще се задържи съвсем без смяна. Облачността ще бъде по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в следобедните часове.
Остава нараснала и вероятността за градушки. Максималните температури ще са най-вече сред 22 и 27 градуса, в София 23 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, след обяд на повече места и с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури - сред 22 и 25 градуса.
Температурата на морската вода е от 16-18 градуса по северното крайбрежие до 20 градуса по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините също ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър.
Максималната температура на 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.
В четвъртък и петък над по-голямата част от страната облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии.
В четвъртък остава нараснала и вероятността за градушки и местни интензивни превалявания в доста региони от страната, в петък - основно в източната половина. Разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността ще има в часовете след среднощ и преди обяд.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и в петък ще се усили до сдържан.
Дневните температури в четвъртък ще са най-вече сред 23 и 28 градуса, в петък - с 1-2 градуса по-високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР