Днес ВМА отбелязва 128-мата годишнина от създаването си. В Сутрешния

...
Днес ВМА отбелязва 128-мата годишнина от създаването си. В Сутрешния
Коментари Харесай

Директорът на ВМА: След пожара в Пирогов разпоредих проверка на нашите системи

Днес ВМА отбелязва 128-мата годишнина от основаването си. В Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше шефът на болничното заведение ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, който разяснява и други настоящи тематики и проблеми от сферата на опазването на здравето.

Проф. Мутафчийски разяснява пожара в другата огромна болница у нас " Пирогов ", при който починаха двама души. Основната версия, по която се работи, е запалена цигара от пациент в болничната стая.

" Като шеф на болница аз съм откровено обезпокоен, че ние също не сме ваксинирани от такива случки. Има пациенти, които нарушават разпоредбите с приложимост на алкохол, тютюнопушене в стаите, стигали сме до дисциплинарно изписване. Разпоредил съм инспекция и чакам до края на седмицата отчет за положението на нашите системи ", сподели проф. Мутафчийски.

Болницата посреща празника си актуализирана, излъскана и гледаща напред, безапелационен е шефът на ВМА.

Ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски: " Аз съм доста благополучен, тъй като с доста старания успяхме да реновираме повече от 10 клиники с нова инсталация, да осигурим по-добри благоприятни условия за лекуване на нашите пациенти и условия за работа на лекарите ", сподели още той.

За страдание, казусът с фрагментите е доста значителен в страната. Затова и приоритет на моя екип е по какъв начин да задържим фрагментите, безапелационен е проф. Мутафчийски. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР