Днес въздухът в Пловдив ще бъде много лош, алармира сайта

...
Днес въздухът в Пловдив ще бъде много лош, алармира сайта
Коментари Харесай

Внимание: Сложете маски! Въздухът в Пловдив днес убива!

Днес въздухът в Пловдив ще бъде доста неприятен, сигнализира уеб страницата на община Пловдив. Данните са към 8 часа. Способността на атмосферата да разсейва отделените замърсители е доста слаба и рано сутринта градът като че ли бе затиснат от смог.

За да се предпазят, хората с хронични респираторни заболявани и децата е по-добре да останат у дома до обяд. Ако се постанова да излизате на открито, наложително си сложете защитна маска пред носа и устата, поучават експертите.

Обикновено в Пловдив фините прахови частици надвишават 3 пъти признатите европейски правила. Мръсният въздух е причина за редица болести, които водят до гибел - 8634 индивида в България са умряли в резултат на замърсяването на въздуха в границите на една година съгласно Световната здравна организация по данни от 2012 година Информацията е изнесена на 10 ноември 2016 година по време на заключението по делото “Европейска комисия против Република България ”, което е за мръсния въздух в страната ни. В международен мащаб 3 милиона преждевременни смъртни случаи са били породени от замърсяването на въздуха, от тях в Европа са били 479 000. Съгласно тези данни България е на второ място в света след Украйна и преди Беларус и Китай по брой смъртни случаи, съпоставено на база глава от популацията (118 на всеки 100 000 души). През 2009 година Европейската организация за околна среда (ЕАОС) приема, че за 2005 година в България би трябвало да се изхожда от почти 1600 преждевременни смъртни случая на един милион поданици и че този брой може да бъде понижен на почти 1000, в случай че бъдат спазени пределно допустимите стойности. За разлика от това в съответните оценки за тогавашните 27 страни членки се показват единствено 850 и 650 преждевременни смъртни случая на един милион поданици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР