Днес, във Велико Търново официално беше открита Седмицата на гората.

...
Днес, във Велико Търново официално беше открита Седмицата на гората.
Коментари Харесай

Инж. Петко Ангелов от ЮЗДП стана лесовъд на годината

Днес, във Велико Търново публично беше открита Седмицата на гората. Тя стартира със алегорично засаждане на фиданки, както и с оценки за най-изявените лесовъди.

Лесовъд на годината стана служителят на Югозападното държавно дружество инж. Петко Ангелов. Ангелов работи в системата на горите от момента на завършването си. Първоначално стартира в региона на родния Кърджали, в „ ДЛС Женда “, след което идва в Благоевград. За малко работи в „ ДГС Рилски манастир “, а от 2009-а до 2022-ра година е зам.-директор на „ ДГС Благоевград “. От септември предходната година инж. Петко Ангелов е основен специалист „ Стопанисване на горски територии държавна благосъстоятелност “ в ЮЗДП. Роден е през 1981 година, фамилен с две дъщери.

Негови подгласници станаха шефът на „ ДГС Невестино “ инж. Кирил Иванов и зам.-директорът на ЮЦДП - Смолян инж. Асен Карабов.

На церемонията по откриването на Седмицата на гората бяха връчени още награди. Посмъртно за цялостната си работа беше отличен предходният шеф на РДГ Велико Търново инж. Николай Николов, премията получи синът му. Награда за повсеместен лесовъдски принос получи инж. Петър Заеков, шеф на РДГ Стара Загора. Заместник- шефът на „ ДГС Белица “ Александър Попов получи грамота за забележителен принос за разпространение и повишение на имиджа на лесовъдската специалност.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР