Върховният касационен съд заседава по „Суджукгейт”

...
Днес Върховният касационен съд ще заседава по добилото популярност дело
Коментари Харесай

Днес Върховният касационен съд ще заседава по добилото популярност дело като „Суджукгейт”. Докладчик по него е Теодора Стамболова.

Делото е образувано по протест и по жалби от подсъдимия Живко Мартинов, бивш депутат от ГЕРБ, от защитниците му и от частния обвинител и граждански ищец Антон Проданов срещу решението от 5 октомври 2021 г. на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС).

Мартинов бе осъден за това, че е принудил чрез заплашване добричкия бизнесмен Проданов да му предостави 1 тон суров суджук. Процесът тръгна в края на месец февруари 2019 година.

В касационните жалби на Мартинов и на неговите защитници искат оправдаване на подсъдимия, алтернативно – отмяна на въззивното решение и връщане на делото за ново разглеждане или намаляване на размера на наказанието.

Частният обвинител и граждански ищец пък иска отмяна на атакувания съдебен акт в оправдателната му част и в частта, с която е отхвърлен предявеният граждански иск, и увеличаване на наложеното на подсъдимия наказание, налагане на наказанията „глоба“ и „конфискация“, както и уважаване на гражданската претенция.

Прави се искане за отмяна на въззивния съдебен акт и връщане на делото за ново разглеждане. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР