Днес в цял свят се провеждат шествия под надслов -

...
Днес в цял свят се провеждат шествия под надслов -
Коментари Харесай

В цял свят се провеждат шествия в защита на контрола върху оръжията

Днес в целия свят се организират шествия под надпис - " Марш за нашия живот " - в отбрана на контрола върху оръжията. Броят на демонстрациите са към 800. Те са проведени от тинейджърите, оживели при всеобщата пукотевица на 14 февруари в Паркланд, Флорида. Шествия има и в редица европейски страни, поддръжката си дадоха хората и в Австралия, и в Япония. И макар че доста от виковете бяха ориентирани против президента Тръмп, от Белия дом през днешния ден излязоха с позиция, че поддържат всички смели млади американци, които вземат участие в шествието. Демонстрацията във Вашингтон може да се трансформира в един от най-големите митинги в американската столица от Виетнамската война насам.

 © Българска телеграфна агенция
Днес ще стартираме гражданска война, това е началото на пожизнен маратон за цялото потомство. Това са думи на уредниците на марша. Този път на фронтовата линия на безконечната борба сред бранители и съперници на оръжията застават децата.

Основното шествие е във Вашингтон, където се чака да вземат участие половин милион души.

Защитете децата, не оръжията!, Това би трябвало да спре!, Аз съм преподавател, не стрелец!, Аз оцелях, щерка ми не! пишеше на плакатите.
" Заслужаваме да имаме сигурност и да не се опасяваме. " " Недопустимо е децата ни да се тревожат дали ще пристигна стрелец в класната стая. Те непрестанно имат учения по какъв начин да работят в сходна обстановка. Трябва да се променим. "
Ню Йорк, Лос Анджелис, Филаделфия, Паркланд, Флорида - шествия има в 50 американски щата.

Във Англия маршът стартира от американското посолство, където стачкуващи лежаха на земята, а дете носеше афиш с надпис - " Може да съм дребен, само че съм задоволително огромен, с цел да знам, че оръжията убиват. "

Протест имаше и под Айфеловата кула в Париж. Там се събраха американски жители, носещи флага на Съединените щати.

" Америка, бит децата си, не оръжията " - това скандираха в Сидни, Австралия. В страната не е имало всеобща пукотевица от 96-а година, когато след убийството на 35 души е въведен непоколебим надзор върху оръжията.
Дженифър Смит: " Най-големият урок, който научих тук, е, че мога да вдишвам по-лесно, когато изпратя децата си на учебно заведение. "
Въпреки че оръжейното лоби в Съединените щати към момента е мощно, анкетите през последните месеци регистрират, че възходящ брой американци упорстват за по-строг надзор върху огнестрелните оръжия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР