Днес в сутрешния ефир изплува Десислава Пиронева - шефката на

...
Днес в сутрешния ефир изплува Десислава Пиронева - шефката на
Коментари Харесай

Заместничка на Гешев се жалва - прокуратурата щяла да е с вързани ръце

Днес в утринния ефир изплува Десислава Пиронева - шефката на Върховната административна прокуратура и заместничка на основния прокурор Иван Гешев - същият, който бе избавен от Висшия правосъден съвет, отхвърлил настояването за пускане на процедура за предварително освобождение от служба след 6-часови диспути. Тази събота в цели две телевизионни изявленията се появи шефката на профилираната прокуратура Валентина Маджарова.

Според Пиронаве идните промени в Закона за правосъдната власт ще попречат на ВАП да осъществува пълномощията си и ще ги ограничи. При това по " недобре обмислен метод ".

" Прокуратурата ще бъде с вързани ръце - ще има право и обвързване да прави избраната активност, само че няма да има инструментариум. Или той ще бъде толкоз ограничен, че ще сме усложнения ", изясни пред Българската национална телевизия Пиронева.

По отношение подготвяното закриване на профилираните съд и прокуратура шефката на ВАП уточни - това ще попречва работата на европейската прокуратура. Причината - първо, компетентността на Специализираният углавен съд е точно във връзка с каузи, свързани с следствие на злоупотреби с европари и корупция.

Освен това бил ситуиран в столицата, което било доста по-удобно. Причината - цялата активност се прави на едно място. Иначе делегираните прокурори съгласно Пиронева биха взели участие в разнообразни производства пред съд на разнообразни места в страната.

" Освен това - служебният кабинет предприе ограничения, ориентирани към специализация на съдилищата, което приказва за една променчивост. Би следвало такива промени да се вършат след обширен, изчерпателен и достоверен, отговарящ на публичните потребности и трендове разбор. Не съм сигурна, че подобен е изработен в тази ситуация, с цел да се вземе такова извънредно решение ", уточни още Пиронева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР