Днес в Софийски Районен съд стартира гражданско дело срещу скандалния

...
Днес в Софийски Районен съд стартира гражданско дело срещу скандалния
Коментари Харесай

Граждани към Волгин: „Ти си позор!“, той: „Благодаря ви!“

Днес в Софийски Районен съд започва гражданско дело против скандалния агитатор от БНР Петър Волгин. Пред постройката на Темида го чакаха жители, които бяха разпънали плакати и скандираха: „ Волгин е срам! “, „ Чакаме обективна присъда! “ Журналистът русофил одобри с цинична усмивка наличието на протестиращите и помахвайки им извика: „ Благодаря ви! “

 p_volgin_sad1.jpg

По-късно съдът даде ход на делото. То бе заведено от 102 годишната госпожа Ценка Горанова, чийто брачен партньор, завърнал се от фронта в Македония след 9 септември 1944 година, изчезва безследно откакто е извикан за „ информация “ в кметството по време на кървавия гнет в месеците след Деветосептемврийския прелом.

Припомняме, че на 1 февруари 2023 година, в Денят за респект и поклонение пред жертвите на комунистическия режим – Волгин разгласява в профила си във Facebook безсрамен и провокативен пост:

„ Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян [Левон Хампарцумян, някогашен основен изпълнителен шеф на „ УниКредит Булбанк “, б.а.], с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. “

По-късно журналистът се оправда още веднъж във фейсбук: „ Да, написах въпросното изречение във Facebook, тъй като бях ядосан “.

Вече девети месец пред БНР всяка събота жители се събират в символ на митинг против водещия и упорстват за уволнението му. Организаторът - известният фоторепортер Цветан Томчев, е безапелационен, че Волгин не е публицист, а агитатор и е засегнатост за специалността. Но управленията на националното радио и Съвет за електронни медии отхвърлят да се ангажират с казуса, толерирайки проруската му и антиевропейска реторика.

 p_volgin_sad2.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР