Днес в София пристигат представители на различни европейски градове, сред

...
Днес в София пристигат представители на различни европейски градове, сред
Коментари Харесай

София проучва опита на Париж и Виена за справяне с мръсния въздух


Днес в София идват представители на разнообразни европейски градове, измежду които Париж, Виена, Талин, Букурещ, Амстердам и Рига, с цел да вземат присъединяване в SOFAIR - конференция за обмяна на опит и положителни практики в оправянето със замърсяването на въздуха в градска среда.

На откриването с изключение на столичния кмет Йорданка Фандъкова, ще участват екоминистърът Нено Димов, както и Джордж Кремлис от генерална дирекция „ Околна Среда “ на Европейска комисия, който идва в София особено за конференцията.

Впървия ден ще бъде показан опитът на няколко европейски общини, както и да чуем мнението на одобрени интернационалните специалисти от Европа и Съединени американски щати. През днешния ден ще бъдат показани и резултатите от отдалеченото премерване на излъчванията на колите, което се организира в София сред 5-15 септември. Жозефина де ла Фуенте от RSLab ще опише и за изследванията в Мадрид, Барселона и Лил, Франция и опциите за приложение на системата в Европа.

През втория ден, 13 октомври, SOFAIR ще бъде хазаин на "Sofia Urban Challenge" – съревнование за отворени нововъведения за чист въздух, в което взеха присъединяване 15 компании от цяла Европа. На 13 октомври финалисите идват в София, с цел да показват пред жури своите хрумвания. Тази самодейност се провежда от Клийнтех България и Клаймат Комитет за изкуство и култура, с поддръжката на 'Зелена София'" към Столична Община. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР