Днес, в полунощ, влиза в сила вторият пакет от американски

...
Днес, в полунощ, влиза в сила вторият пакет от американски
Коментари Харесай

Вторият пакет санкции на САЩ срещу Русия заради случая Скрипал влиза в сила

Днес, в среднощ, влиза в действие вторият пакет от американски наказания против Русия във връзка със случая " Скрипал ", заяви РИА Новости.
Вторият пакет от наказания по Закона за надзор на химическите и биологичните оръжия на Съединени американски щати поради случая " Скрипал " влезе в действие, защото съгласно Вашингтон Москва е предоставила законови гаранции за неизползването на химическо и биологично оръжие. Първият пакет влезе в действие на 27 август 2018 година, напомня БГНЕС.
В сходство с новите наказания американската помощ за Русия е прекъсната по Закона за задгранична помощ от 1961 година, " като се изключи незабавната филантропична помощ, храна и други селскостопански артикули ". Държавният департамент престава да издава лицензи за експорт на съветски държавни компании за американски оръжия и артикули с двойна приложимост, като се изключи износа, нужен за галактическото съдействие и както и артикули, нужни за обезпечаване на сигурността на полетите на гражданската авиация . На Русия също са отказани " всевъзможни заеми, кредитни гаранции и друга финансова поддръжка " от която и да е американска институция.
Новият пакет наказания включва и ограничавания върху съветския държавен дълг и заричане на Вашингтон да обезкуражи интернационалните финансови институции като МВФ и Световната банка да отпускат заеми на Москва. На американските банки ще бъде неразрешено да дават заеми на съветското държавно управление във валута.
Администрацията на Тръмп обаче не предприе някои планувани по-строги ограничения като опцията за понижаване на равнището на дипломатическите връзки и възбрана на полетите на държавните самолетни компании. Последната мярка би блъснала " Аерофлот ". Не беше приложена и опцията за възбрана на всеки импорт от Русия, в това число петрол и нефтопродукти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР